PRIHODI ZA TEKUĆU GODINU ZZO USK PLANIRANI U VISINI OD 107 MILIONA MARAKA

- Na zadnjoj sjednici Skupštine USK usvojeni su Financijski plan te Program rada Zavoda zdravstvenog osiguranja USK za 2019. godinu. Usvojen je i Zaključak kojim se nalaže Zavodu da u roku od 10 dana izradi rebalans financijskog plana, čime bi se osigurala sredstva za provedbu Kolektivnih ugovora a time i prestanak štrajka ljekara i stomatologa

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.03.2019 - 17:32
  • 328

USK, 10. marta - Planirani prihodi ZZO USK u ovoj godini iznose 107 miliona maraka i u odnosu na prethodnu viši su procentualno za 6,26%.

Uz to, postoje neutorošena milionska sredstva od doznaka ino-osiguranika od prošle godine, te planirao i povećanje istih u ovoj godini. To je dovoljno da se osiguraju sredstva i poveća koeficijent za obračun plata ljekara i stomatologa USK, te prekine njhov štrajk.

Činjenica da su uprkos različitim stavovima jednoglasno usvojeni Fincijski plan te Program rada ZZO USK za 2019. godinu pokazuje da je prepoznata važnost što hitnijeg saniranja stanja u zdravstvu.

Čini se, da bi štrajk ljekara i stomatologa USK mogao biti prekinut tek krajem ovog ili početkom narednog mjeseca. Naime, zaključkom Skupštine USK Zavodu zdravstvenog osiuguranja USK je predloženo da u roku od 10 dana izradi Rebalans financijskog plana Zavoda za ovu godinu, koji potom treba usvojiti i Skupština.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING