PRIČA IZ ZAMETENOG SELA: NA PRKOSIMA ŽIVI SE U INAT SVAKOJAKIM ŽIVOTNIM NEDAĆAMA

- Obilne snježne padavine zamele su ovih dana malobrojne mještane bosanskopetrovačkog sela Prkosi u mjesnoj zajednici Vrtoče zbog čega se otežano snabdijevaju hranom i lijekovima. Do mještana je moguće doći samo terenskim automobilom i traktorom a šezdeset centimetara novog snijega na veoma kritičnoj makadamskoj dionici koja s regionalne ceste Vrtoče – Kulen-Vakuf vodi u ovo naselje, poduzeću koje put održava znatno otežava posao

  • AUTOR: rtvusk
  • 31.01.2019 - 18:05
  • 4201

PRKOSI/BOSANSKI PETROVAC – Terenskim vozilom iz Vrtoča u Prkose stigli smo i mi uz pomoć Zdravka Atlagića, predsjednika MZ Vrtoče. Dočekali su nas u svom dvorištu Zorka i Stevo Kovačević, stari i iznemogli mještani o kojima brine sin Željko. Oboje su lošeg zdravlja i ovisni o stalnoj terapiji koje ponestaje.  

Inače, regionalnu makadamsku cestu Vrtoče – Prkosi - Kulen-Vakuf, održavaju radnici Zimske službe “Behić Sani-boy” čijim su čišćenjem mještani nezadovoljni. Za ovu često kritičnu makadamsku dionicu u zimskoj službi kažu kako je iznimno teška za održavanje ali unatoč tome uz velike napore nastoje je održati prohodnom.

U Prkosima ove zime živi devet mještana a tokom ljeta njihov broj je veći. Već godinama nemaju struju a ni pitku vodu s kojom se snabdjevaju iz susjednog Vrtoča. U zimskom periodu život im nerijetko paralizira snijeg pa stoga i apel nadležnima da im ga bar malo učine lakšim i ugodnijim.

   


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING