PRIČA IZ SREBRENICE: IAKO RASELJENI, SREBRENIČANI ZNAJU I SVJEDOČE ISTINU

- Dženazi srebreničkih žrtava, njih 33, kao i svake godine prisustvovao je i veliki broj građana sa prostora USK, kao i predstavnika Vlade USK, te lokalnih zajednica. U znak podrške ali i poruke da se nikada nikome ne ponovi

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.07.2019 - 18:37
  • 144

SREBRENICA, 12. jula - Niti jedna srebrenička žrtva nije ukopana s kompletnim ostacima.Takav je slučaj i s Muradifom Husićem iz Bratunca.

Njegova porodica jučer se oprostila od samo nekoliko koščica, koje su uspjeli pronaći i identifikovati tokom protekle dvadeset i četiri godine.  Oca Mevlida, jučer je ukopala Mirela Bektić. Njen otac tada je imao 33 godine, baš toliko danas ima i  Mirela. Abdulah Alemić, preživjeli je svjedok genocida u Srebrenici. Tada je imao samo dvadeset godina. Na putu dugom više od 60 dana prema slobodnoj teritoriji izgubio je brata i oca. Njegova priča mračnija je od najmračnije noći, svjedoči istinu, koja se sve ove godine pokušava sakriti ili usmjeriti u nekom drugom pravcu. Jučer je ukopao dva bliska rođaka. Davne 1997. godine napustio je Bosnu i Hercegovinu, trenutno živi u Americi. I njegova poruka je jasna kada su u pitanju prošlost i budućnost Srebrenice - iako raseljeni širom planete, Srebreničani znaju šta je istina i svjedoče istinu.

Predstavici USK-a, svake godine prisustvuju dženazi srebreničkih žrtava, u znak očuvanja kulture sjećanja. Osim učesnika marša mira, biciklista, maratonaca i motorista u Srebrenicu redovno idu i predstavnici vlasti. Srebrenica nje samo 11. juli. Srebrenica mora biti svaki dan u godini, jedna je od poruka poslanih jučer sa krajnjeg istoka naše zemlje.  

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING