PRESS POVJERENIŠTVA SDA BUŽIMA: NEFORMALNA GRUPA TZV. ODBORA ZA OČUVANJE SDA OBMANJUJE JAVNOST

- Nazivajući vijećnike koji su jučer napustili OV neformalnom grupom tzv. Odbora za očuvanje SDA u Bužimu, tvrde da su iznijeli niz neistina kako bi obmanuli javnost i prebacili odgovornost bivšeg rukovodstva na novoimenovano Povjereništvo i stranačke organe na višim nivoima

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.01.2018 - 18:12
  • 851

BUŽIM, 14. januara - Nakon  što je jučer izlaskom vijećnika iz SDA rasformiran Klub ove stranke u Općinskom vijeću Bužima,  kao i Odbor za očuvanje bužimske SDA, reagovali su predstavnici u Povjereništva SDA Bužima.

Nazivaju ih neformalnom grupom koja je, tvrde, iznijela niz neistina kako bi obmanula javnost i prebacila odgovornost bivšeg rukovodstva na novoimenovano Povjereništvo SDA u Bužimu i stranačke organe na višim nivoima.

Radi se, naglašavaju, o pojedincima koji su, zarad svojih, zaboravili na interes stranke, što je, pored ostalog, rezultiralo lošim izbornim rezultatima na posljednjim lokalnim izborima.

SDA U Bužimu nije ugašena, naprotiv imala je i ima brojne simpatizere koji su još 2016. izrazili nezadovoljstvo politikom tadašnjih čelnika stranke, istaknuto je na press konferenciji Povjereništva SDA. Oni su tada na lokalnim izborima glasali za nezavisne liste i nezavisnog kandidata za načelnika.

Kao rezultat gubitka pozcije Općinskog načelnika i većine u Općinskom vijeću bivše rukovodstvo stranke je smijenjeno od strane viših organa, što je učinjeno u gotovo svim općinskim organizacijama koje su imale loš izborni rezultat. Bivše rukovodstvo stranke, rečeno je, nije se pomirilo s tim odlukama već se okrenulo destabilizaciji stanja i obmani članstva i javnosti.

Kako navode u Povjereništvu, jučerašnje najave pojedinaca i mogući odlazak u druge stranke njihovo je legitimno pravo, budući da živimo u demokratskom društvu.

Povjereništvo će, ističe predsjednik Admir Begović, nastaviti raditi u interesu građana i učiniti maksimalne napore da SDA u Bužimu opet postane vodeća politička snaga.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING