PRESS: NA PRAGU 17. INTERNACIONALNE LIKOVNE KOLONIJE ADMIR LJEŠČANIN - DUGA KULEN VAKUF

- Ovogodišnja 17. po redu Internacionalna likovna kolonija „Admir Lješčanin – Duga“ bit će održana od 24.-26.maja u Kulen Vakufu. Tim povodom, danas je održana konferencija za medije na kojoj su organizatori predstavili sadržaj, a ujedno su govorili o samom značaju kolonije te se osvrnuli na protekli period

  • AUTOR: rtvusk
  • 20.05.2019 - 18:24
  • 292

BIHAĆ, 20. maja - Već sedamnaest godina realizira se ovaj humanitarni projekat čiji je cilj briga o djeci koja su privremeno ili trajno bez roditeljske zaštite, ali i podrška u njihovom psihofizičkom razvoju.

Kolonija je vremenom postala jedan od značajnijih kulturnih događaja u državi, a u kalendarima mnogih umjetnika posljednji vikend u maju rezervisan je za posjetu Kulen Vakufu. Veliki broj umjetnika iz regije dao je i međunarodni karakter koloniji koja od ove godine nosi ime Admira Lješčanina, kako bi se nastavio put koji je on zamislio prije 17 godina.

Preko stotinu prikupljenih radova prošle godine pomoglo je u radu Centra, ali ujedno je istaklo značaj problematike djece bez roditeljskog staranja što je i ovogodišnji cilj. Podršku u organizaciji pružio je i grad Bihać, kao i brojni drugi pojedinci te institucije koji, svako na svoj način učestvuje u ovom humanom projektu.

Inače, ovo je jedan od načina finansiranja Centra Duga u kojem trenutno boravi dvadesetero djece starosne dobi do šest godina. Kako je kazano, u 20 godina postojanja u Centar je prhvaćeno i zbrinuto 302 djece, od kojih je značajan broj usvojen, neki su vraćeni biološkim rodteljima, a neki su smješteni u druge socijalne ustanove.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING