PRESS KONFERENCIJA VIJEĆNIKA SDP-A U BIHAĆKOM GRADSKOM VIJEĆU: DRŽAVNA VLAST NIJEMO POSMATRA MIGRANTSKU KRIZU

- Da je sigurnosni aspekt migrantske krize, koja već 17 mjeseci potresa Unsko – sanski kanton, ugrožen i da je potrebno poduzeti mjere zaštite stanovništva upozorili su SDP- ovi vijećnici bihaćkog Gradskog vijeća, Adis Šušnjar i Adnan Habibija. Smatraju da je izostanak reakcije zvaničnog Sarajeva klasični politički obračun sa Krajinom i da je potrebno usmjeriti sve snage u zaštitu ljudskih prava ovdašnjeg stanovništva

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.06.2019 - 16:39
  • 362

BIHAĆ, 12. juna - Bihać i Velika Kladuša dovedeni su bezizlaznu situaciju, a najveću odgovornost snosi državna vlast koja nijemo posmatra dešavanja na zapadnoj granici BiH, mišljenja su SDP-ovi vijećnici.

- "U ovom trenutku najvažnije je pružiti podršku policiji koja, sa ionako oskudnim resursima, čini sve kako bi zaštitila grad i njegovo stanovništvo", - kazao je između ostalog vijećnik Adis Šušnjar.

Svakodnevno, Talgo vozom, u Bihać dolazi oko 100 novih migranata, podsjećaju u ovoj stranci i najavljuju upućivanje protestne note Željeznicama Federacije.

U SDP-u su razočarani činjenicom da je migrantska kriza iskorištena za brzu i laku zaradu brojnih Bišćana koji im iznajmljuju stambene i druge objekte. Svjesni su da inspekcija ne može djelovati izvan okvira svojih nadležnosti i da je velika odgovornost na Službi za poslove sa stancima koja evidentno ne radi svoj posao. Stoga je najavljeno podnošenje inicijative Gradskom vijeću za ukidanje rješenja  iznajmljivačima kod kojih je inspekcija zatekla ilegalne migrante.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING