INFO

  • OD POSLJEDICA ZARAZE KORONAVIRUSOM U KINI PREMINULO 1.666 OSOBA
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO VRIJEME UZ MALU DO UMJERENU OBLAČNOST
  • BUŽIM: NA ODRŽANOJ SJEDNICI SKUPŠTINE MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE DODIJELJENA PRIZNANJA ZASLUŽNIM
  • POSVETA VELIKANU: NAGRADA ZA MVP-A ALL-STAR UTAKMICE NOSIT ĆE IME KOBEA BRYANTA
  • EFENDIJA DANAS VOZI KAMION U NJEMAČKOJ: SRETAN SAM I UŽIVAM U SVOM POSLU
  • BRISEL: VEČERAS SASTANAK LIDERA EU I ZAPADNOG BALKANA
  • BUŽIM: ODRŽANA KOMEMORACIJA NEDŽIBU VUČELJU
  • GRAĐANSKI I EKOLOŠKI AKTIVIZAM: MJEŠTANI RIBIĆA I ORLJANA POPRAVILI SLIKU RIBIĆKE OTOKE
  • JEDNOSMJERNA ULICA PREMA ZAPADU: ZNAČAJNO PORASTAO BROJ NEKRETNINA NA PRODAJU
  • SANSKI MOST: NJEMAČKA KOMPANIJA SA BH. LJUDSKIM RESURSIMA

PRESS KONFERENCIJA – SINDIKAT POLICIJE

- Predstavnici Sindikata policije održali su konferenciju za novinare kako bi upoznali javnost sa prekidom pregovora između Sindikata i Vlade. Nezadovoljni su odnosom vlasti prema čuvarima reda posebno zbog činjenice da se udovoljava svim budžetskim korisnicima, osim njima. Podsjećaju da određene naknade kasne i po godinu dana, a da njihov zahtjev vezan za povećanje plata od 3.5%, odbijen po ko zna koji put. Zanemaren je i njihov zahtjev o poboljšanju uvjeta rada, posebno u segmentu rada sa ilegalnim migrantima

PRESS KONFERENCIJA – SINDIKAT POLICIJE

BIHAĆ, 29. Marta - U Sindikatu podsjećaju da policija USK ima najniže plate u odnosu na svoje kolege u Federaciji, ali i poredeći ih sa platama ostalih budžetskih korisnika u Kantonu.  U pregovorima sa Vladom tražili su povećanje od 3.5%, međutim nakon višemjesečnih pregovora, zahtjevu nije udovoljeno a pregovori su prekinuti.

Mahmut Alagić, predsjednik Sindikata policije USK-a, podsjeća da je ostalim budžetskim korisnicima u posljednje dvije godine plata povećana dva puta. Istovremeno, tvrdi, od 30 skupštinskih zastupnika 24 su uposlenici Skupštine koji, po raznim osnovama, mjesečno naplate oko 3000 maraka iz budžeta. Osim povećanja primanja, policija od Vlade traži  usvajanje propisa i pravilnika o nabavci i trajanju policijske opreme ali i poboljšanje uvjeta za rad s  ilegalnim migrantima.

Nesrazmjer u primanjima i odnos prema policiji izaziva nezadovoljstvo uposlenih.  Za danas je najavljena sjednica Upravnog odbora Sindikata, koji će odlučiti o daljim koracima koji uključuju organiziranje štrajka upozorenja, protestne šetnje pa i generalnog štrajka.   

 

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING