PRESS KONFERENCIJA – SINDIKAT POLICIJE

- Predstavnici Sindikata policije održali su konferenciju za novinare kako bi upoznali javnost sa prekidom pregovora između Sindikata i Vlade. Nezadovoljni su odnosom vlasti prema čuvarima reda posebno zbog činjenice da se udovoljava svim budžetskim korisnicima, osim njima. Podsjećaju da određene naknade kasne i po godinu dana, a da njihov zahtjev vezan za povećanje plata od 3.5%, odbijen po ko zna koji put. Zanemaren je i njihov zahtjev o poboljšanju uvjeta rada, posebno u segmentu rada sa ilegalnim migrantima

  • AUTOR: rtvusk
  • 29.03.2019 - 13:57
  • 410

BIHAĆ, 29. Marta - U Sindikatu podsjećaju da policija USK ima najniže plate u odnosu na svoje kolege u Federaciji, ali i poredeći ih sa platama ostalih budžetskih korisnika u Kantonu.  U pregovorima sa Vladom tražili su povećanje od 3.5%, međutim nakon višemjesečnih pregovora, zahtjevu nije udovoljeno a pregovori su prekinuti.

Mahmut Alagić, predsjednik Sindikata policije USK-a, podsjeća da je ostalim budžetskim korisnicima u posljednje dvije godine plata povećana dva puta. Istovremeno, tvrdi, od 30 skupštinskih zastupnika 24 su uposlenici Skupštine koji, po raznim osnovama, mjesečno naplate oko 3000 maraka iz budžeta. Osim povećanja primanja, policija od Vlade traži  usvajanje propisa i pravilnika o nabavci i trajanju policijske opreme ali i poboljšanje uvjeta za rad s  ilegalnim migrantima.

Nesrazmjer u primanjima i odnos prema policiji izaziva nezadovoljstvo uposlenih.  Za danas je najavljena sjednica Upravnog odbora Sindikata, koji će odlučiti o daljim koracima koji uključuju organiziranje štrajka upozorenja, protestne šetnje pa i generalnog štrajka.   

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING