PRESS KONFERENCIJA: AQUASAN MREŽA U BIH PREDSTAVILA SISTEMSKO RJEŠENJE ZA BOLJE UPRAVLJANJE VODNIM USLUGAMA

- Sektor vodnih usluga u BiH nije dovoljno posvećen kvalitetnim vodnim uslugama, ima slab učinak sektora, ali i nepotpun zakonodavno - pravni institucionalni okvir...

  • AUTOR: rtvusk
  • 16.09.2019 - 17:04
  • 168

BIHAĆ, 16. septembra - „Aquasan mreža u BiH“ novinarima predstavila Dokument o politikama sveobuhvatnog unapređenja sektora vodnih usluga u BiH.

Sektor vodnih usluga u BiH nije dovoljno posvećen kvalitetnim vodnim uslugama, ima slab učinak sektora, ali i nepotpun zakonodavno - pravni institucionalni okvir. Nije precizirana vizija ali ni određena politika koja bi odredila pravac djelovanja u narednom periodu. Mnogobrojni su to razlozi za pokretanje inicijative od strane Udruženja za oblasti voda i zaštite okoliša.

Okupili su državna, entitetska i kantonalna ministarstva, jedinice lokalne samouprave te međunarodne financijske institucije i kroz Platformu za dijalog definisali probleme u vodom sektoru ali i odredili rješenja sažeta u Dokumentu o politikama sveobuhvatnog unapređenja sektora vodnih usluga u BiH, koji će poslužiti kao polazna osnova za pokretanje reforme sektora vodnih usluga u BiH.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING