PREMIJER USK - RJEŠAVANJE PROBLEMA I DUGOVA

- Za vrijeme privremenog finansiranja Kantona, u prva tri mjeseca 2019. godine, Vlada bi se trebala pobrinuti da u što kraćem vremenu donese Nacrt budžeta. Kako je istakao premijer Ružnić, prvih 60 dana rada proteklo je u plaćanju dugova.

  • AUTOR: rtvusk
  • 02.01.2019 - 15:02
  • 554

BIHAĆ, 2.januara - Problem migranata, mjesecima obezglavljen policijski sistem, godinama neriješeni problemi šumskih radnika, dvije turističke zajednice, boračka zgrada – samo su neki od problema koje je zatekla nova Vlada Unsko-sanskog kantona. Uz moguće štrajkove prosvjete i zdravstva ušlo se u 2019. godinu, pa je i logično postavljeno pitanje – može li se i hoće li se novoizabrano rukovodstvo Kantona uspjeti izboriti sa nagomilanim milionskim dugovima i konstantnim nazadovanjem Kantona?!

Za vrijeme privremenog finansiranja Kantona, u prva tri mjeseca 2019. godine, Vlada bi se trebala pobrinuti da u što kraćem vremenu donese Nacrt budžeta. Kako je istakao premijer Ružnić, prvih 60 dana rada proteklo je u plaćanju dugova.

Pored ovog, uz nešto više od 35 miliona tekućih obaveza i tužbi,  koje sa zakonskom kamatom prelaze 100 miliona maraka – dug je koji budžet kantona čini deficitarnim. Zbog proteklih tzv. napuhanih nacrta, koji su donijeli ogromne probleme, ova Vlada, kako ističe Ružnić, želi realan budžet.

Početak 2019. godine donosi moguće štrajkove zdravstvenih i prosvjetnih radnika.

Godinama nagomilane probleme, premijer Ružnić i novoizabrana Vlada, kažu  pokušavaju riješiti, naglašavajući  da je bilo nerealno očekivati velike pomake u samo 60 dana njihovog rada. Ono što je njegov glavni cilj, ističe, jeste zaustaviti konstantno koračanje USK unazad.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING