PREMIJER USK MUSTAFA RUŽNIĆ POLICIJI IZRAZIO PRIZNANJE I ČESTITKE NA ZALAGANJU

- Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, u ime Operativne grupe za nadzor migrantske krize na području kantona, odao je priznanje i uputio čestitke pripadnicima kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova za profesionalan rad, dodatno intenziviran u posljednjih sedam dana na aktivnostima dislokacije migranata, koji su zatečeni u nelegalnanim smještajima, na novu lokaciju koju je odredilo Gradsko vijeće Bihaća

  • AUTOR: saopštenje, rtvusk,
  • 16.06.2019 - 18:36
  • 241

BIHAĆ, 16. juna – U saopštenju kojeg je premijer uputio prema javnosti između ostalog se navodi: „Dokazujete djelom da ste sinovi i braća naših branitelja, čije se hrabrosti i na današnji dan sjećamo“.

On se zahvalio aktivistima Crvenog križa i zdravstvenim radnicima, koji su ponovo dokazali svoju humanost, te predstavnicima medija koji danonoćno prate dešavanja, na njihovoj profesionalnosti. Apeluje na građane da ne izdaju nelegalno smještaj migrantima, jer time krše zakonske propis, ali i direktno narušavaju sigurnosnu i zdravstveno-epidemiološku situaciju, te poziva da se takvi slučajevi prijave Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, koja u saradnji sa Kantonalnim MUP-om ažurno i profesionalno postupa po nalogu Operativne grupe i trajno zatvara takve smještaje.

Upozorava na zabranu izdavanja lijekova bez recepta u apotekama, te apeluje na trgovačke i ugostiteljske radnje da se strogo pridržavaju zakonskih odredbi o prometu alkoholnih pića, te moli da se migrantima, među kojima je veliki broj maloljetnih osoba, ne nabavljaju alkoholna pića. Zahvaljuje građanima na davanju podrške svima koji su profesionalno angažirani na stabilizaciji situacije i normaliziranju života u Kantonu.

„Operativna grupa, Vlada USK sa institucijama Kantona, gradonačelnicima i načelnicima i, uz vašu podršku, nastavlja aktivnosti kojima je cilj pružiti humanu pomoć migrantima koji su u prolazu Balkanskom rutom ali uz očuvanje dostojanstvenog života i zaštite građana USK i njihove imovine“, istakao je premijer Ružnić.

Ovom prigodom premijer opetovano poziva institucije države BiH da hitno djeluju i rasterete Unsko-sanski kanton kontrolom migrantskog vala i jačanjem istočne granice BiH, navodi se u saopćenju.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING