PREMIJER RUŽNIĆ UPRILIČIO PRIJEM ZA DELEGACIJU UNICEFA U BIH: RAZGOVARALO SE O MIGRANTSKOJ KRIZI

- Premijer Ružnić pozvao je predstavnike UNICEF-a da vlastima u BiH i predstavnicima Evropske komisije prenesu da gradjani USK gube nadu da će se ovaj kanton rasteretiti kada su u pitanju migranti...

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.09.2019 - 16:18
  • 269

BIHAĆ, 12. septembra - Premijer Vlade USK Mustafa Ružnić ugostio je danas delegaciju koju je predvodio Alwin Nijholt, zamjenik predstavnika UNICEF-a u BiH.

Tokom susreta, premijer Ružnić zahvalio se ovoj organizaciji za sve učinjeno u protekle dvije godine. Visoka delegacija UNICEF-a nastavit ce sa svim projektima koje sprovode, te da  su pronađena sredstava koja će omogućiti da oko 200 djece migrantske populacije krene ove godine u školu. Premijer Ružnić pozvao je predstavnike UNICEF-a da vlastima u BiH i predstavnicima Evropske komisije prenesu da gradjani USK gube nadu da će se ovaj kanton rasteretiti kada su u pitanju migranti koji su samci te da će, ukoliko se to ne riješi, oni ponovno morati poduzimati mjere represije, jer sigurnosna i zdravstvena situacija samih gradjana mora biti na odgovarajućem nivou.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING