PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE USK AGAN BUNIĆ UGOSTIO SEADA JUSIĆA, AUTORA KNJIGE BREZA 94

- Povod za prijem je, za historiju ovog kraja, ali i BiH veoma značajan naučno - istraživački projekt, Jusićeva knjiga „Breza 94“...

  • AUTOR: rtvusk
  • 20.09.2019 - 17:55
  • 192

BIHAĆ, 20. septembra - Predsjedavajući Skupštine USK Agan Bunić upriličio je danas u Bihaću prijem za Seada Jusića ratnog komadanta 505. Viteške brigade 5. Korpusa Armije RBiH i trenutnog zamjenika ministra odbrane BiH.

Povod je, za historiju ovog kraja, ali i BiH veoma značajan naučno - istraživački projekt, Jusićeva knjiga „Breza 94“. Knjiga "Breza 94“ nije samo priča o 505. Viteškoj brigadi i njenim pobjedama, već djelo u kojem je naučno - istraživačkim radom dokumentovan karakter rata u BiH. Kako ističe autor Sead Jusić, na egzaktan način pokušao je napisati priču o tome kako je u jednom malom mjestu nastala i izrasla Viteška 505. brigada koja je uspjela slomiti, u brojnosti vojnika i oružju, daleko nadmoćnijeg neprijatelja.

U dijelu knjige citiran je govor vrhovnog ratnog komadanta i prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, koji je kazao da vojska koju narod ne voli ne može pobijediti. A 505. bužimsku brigadu je volio sav narod Bihaćkog okruga, a njeno ime čak je i u naprijateljskim redovima izazivalo strahopoštovanje.

Knjiga „Breza 94“ kako je i ovom prilikom istaknuto, posebno je važna za našu mladost, ali i generacije koje dolaze, jer svjedoči o ljudima koji su srcem i životima branili i odbranili svoju domovinu i ispisali veliku pobjedničku priču.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING