PRED NAJAVLJENI SASTANAK I RAZGOVOR: POTREBNO BRŽE I EFIKASNIJE UNAPRIJEDITI STATUS BRANILACA I UDRUŽENJA

- Ministarstvo za boračka pitanja USK u ovom mjesecu najavilo je susret sa hrvatskim ministrom odbrane kako bi se razgovaralo o projektima međugranične saradnje, ali i nastavku aktivnosti na realizaciji spomen obilježja dr. Irfanu Ljubijankiću, te organiziranju ekshumacije na Slunjskim brdima Bošnjaka stradalih u proteklom odbrambeno - oslobodilačkom ratu

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.03.2019 - 17:19
  • 219

BIHAĆ, 10. marta - Cilj sastanka sa ministrom branitelja Republike Hrvatske Tomom Medvedom, koji bi trebao biti održan u toku ovog mjeseca je razgovor o projektima u budućnosti kako bi položaj kako hrvatskih udruga, tako i udruženja Armije R BiH bio unaprijeđen.

- Nažalost, mnogi projekti iz nekih nekad objektivnih, a bojim se više puta iz subjektivnih razloga  bezrazložno sporo idu i ne završavaju se. Ti projekti su za državu, naš kantona i 5. korpus jako bitni i ja ću se potruditi da ubrzamo njihovu realizaciju, - kazao nam je između ostalog resorni ministar Ermin Zulić.

Jedna od važnih tačaka na kojoj se mora više poraditi jesu ekshumacije naših građana koji su smrtno stradali pokušavajući iz Karlovca prijeći na tadašnju slobodnu teritoriju Bihaćkog okruga. Spremnost hrvatske strane je evidentna za dogovor i sve što je potrebno kako bi se ovo realiziralo.

- Osim toga, omogućiti porodicama ovih velikih patriota da ih dostojno ukopaju tamo gdje žele. Uvesti ih u pravo i osigurati status kao što imaju svi pripadnici Armije R BiH, obaveza je i dužnost koju moramo ispuniti, - zaključio je ministar.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING