PPRESS KONFERENCIJA: PREMIJER I MINISTRI O IZVJEŠTAJU I DALJIM KORACIMA

- Kako je rečeno komisija je nakon nekoliko mjeseci rada završila svoj posao kao i budžetska inspekcija i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove koje su bile uključene u kompletiranje Izvještaja

  • AUTOR: rtvusk
  • 03.07.2019 - 15:43
  • 427

USK, 3. jula - Premijer USK zajedno sa ministrima obrazovanja i unutrašnjih poslova održali su danas press konferenciju na kojoj su se osvrnuli na rad komisije čiji je izvještaj nedavno prošao vladinu proceduru a odnosi se na kontrolu rada predškolskih, osnovnih i srednjih škola.

Kako je rečeno komisija je nakon nekoliko mjeseci rada završila svoj posao kao i budžetska inspekcija i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove koje su bile uključene u kompletiranje Izvještaja. Iz njega je vidljivo da postoji niz propusta ali i nelegalnih radnji od strane  pojedinih direktora škola. Sada se očekuje da komisija predloži mjere na sređivanju stanja u školstvu a sva prikupljena dokumentacija biće proslijeđena Tužillaštvu USK

Govoreći o ovoj aktuelnoj temi, između ostalog premijer USK Mustafa Ružnić kazao je kako je Vlada razmotrila kompletan materijal, te donijela nekoliko zaključaka u vezi obaveza resornog ministarstva, inspekcija i komisije, u čemu je i obavezno dostavljanje cjelokupnog materijala Tužilaštvu USK u dalje postupanje.

Damir Omerdić, ministar obrazovanja USK kazao je kako sve aktivnosti koje se namjeravaju poduzeti i sve mjere imaju cilj da se ne gube radna mjesta, te da se iscrpe sve mogućnosti koje stoje na raspolaganju da se racionalno troše budžetska sredstva, od penzionisanja do kontrole bolovanja.

Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK je kazao kako je vidljivo iz izvještaja da je bilo puno propusta od strane direktora, ali ne svih škola, jer je utvrđeno da je stanje urednije u onim manjim sredinama gdje je funkcionirao sistem odgovornosti.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING