BOSANSKA KRUPA: ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA

- Danas je održana završna konferencija, koju je općina Bosanska Krupa organizirala u okviru projekta „Povećanje konkurentnosti radne snage“ na ovom području. Istaknuta je važnost prilagođavanja obrazovnog sistema potrebama poslodavaca, kao i usklađivanja regulatornog okvira u Unsko-sanskom kantonu za izvođenje praktične nastave

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.02.2019 - 17:07
  • 315

BOSANSKA KRUPA, 12. februara - Bosanska Krupa tokom posljednjih godina bilježi pozitivne makroekonomske trendove, prvenstveno zahvaljujući metaloprerađivačkom sektoru. Evropska unija izdvojila je  4 miliona eura za izgradnju lokalnih partnerstava za zapošljavanje u BiH, a dio projekta je i ova općina.

Ovo partnerstvo uspjeli su formirati i izgraditi i na bazi toga došli su do, kako je danas kazano, izuzetno dobrih rezultata. Dio tima bila je i Mješovita srednja škola, koja je prekvalifikovala određeni dio polaznika i pratila praktičnu nastavu u kompanijama, što je način krajnje uspješno ostvarenog cilja. Ovakve konferencije realan su pokazatelj kako politika treba djelovati u procesu rješavanja nagomilanih problema nezaposlenosti i odlaska ljudi iz USK.

Sve ovo realiziralo se kao dio projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH“ kojeg finansira Evropska Unija, a provodi Međunarodna organizacija rada, kao odgovor na neusklađenost obrazovnog sistema sa potrebama privatnog sektora.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING