POVEĆAN BROJ LJEKARSKIH PREGLEDA

- Pacijenti se žale na iscrpljenost, povišenu tjelesnu temperaturu i bolove u prsima. Situacija je uobičajena za ovo doba godine, a ljekari pozivaju građane da pravovremeno reagiraju i zaštite svoje zdravlje

  • AUTOR: Irma Redžepagić
  • 05.12.2017 - 18:23
  • 405

BIHAĆ, 5. decembra - Prvi značajniji minusi i snijeg ove godine uzrokovali su povećan broj ljekarskih pregleda u domovima zdravlja. Mnogi građani se žale na iscrpljenost, povišenu tjelesnu temperaturu i bolove u prsima. Situacija je uobičajena za ovo doba godine, a ljekari pozivaju građane da pravovremeno reagiraju i zaštite svoje zdravlje.

Prvi simptomi prehlade se javljaju dan do dva nakon kontakta s virusom. Za razliku od prehlade, gripa nastupa munjevito i naglo, od jutarnjeg zdravog osjećaja do bolnog tijela nakon nekoliko sati. U Hitnoj službi Doma zdravlja Bihać, u protekla 24 sata zabilježeno je 60 ljekarskih pregleda.Ističu da razloga za brigu nema, jer još uvijek nisu zabilježili slučajeve gripe.

Gripa je opasna po tome sto može preći u neka teža oboljenja, kao sto je upala pluća, zato trebamo biti pažljivi pogotovo kad je rijec o starijoj populaciji i mladjoj populaciji, a to su djeca.
„Potrebno je provjetravati prostorije,ne izlaziti na hladno, piti što više toplih napitaka te konzumirati što više vitamina, kazala je dr.Melisa Isić“, dežurni ljekar u Hitnoj službi Doma zdravlja.

Ako idete kod ljekara ili hitnu službu a nemate gripu, postoji mogućnost da je dobijete. Stoga se i u ambulanti opće medicine ili hitne pomoći pridržavajte mjera samozaštite i sprečavanja širenja zaraze prema uputama liječnika, ističe dr.Isić.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING