INFO

 • VTK BIH O OMJERU IZVOZA I UVOZA: U PROŠLOJ GODINI ZABILJEŽEN PAD IZVOZA ZA OKO POLA MILIJARDE MARAKA
 • BOSNIĆ I AVDIĆ PRED UTAKMICU U MEJDANU: NADAMO SE POBJEDI PROTIV GRČKE
 • SVE VIŠE ZARAŽENIH U ITALIJI: ODGOĐEN KARNEVAL U VENECIJI, ZATVARAJU SE ŠKOLE, KUPCI PRAZNE POLICE TRGOVAČKIH CENTARA...
 • BIH: UČESTALA KRŠENJA PRAVA NA PRISTUP INFORMACIJAMA OD STRANE JAVNIH TIJELA
 • KRUG 99: IZLAZ IZ KRIZE GRADITI NA TRAGOVIMA MIŠLJENJA EVROPSKE KOMISIJE
 • ITALIJA: ZBOG KORONA VIRUSA OTKAZANE TRI UTAKMICE SERIE A
 • ZEMLJOTRES POTRESAO IRAN I TURSKU: U TURSKOM GRADU VANU NAJMANJE OSAM MRTVIH
 • KINA: OD POSLJEDICA KORONA VIRUSA PREMINULE 2.444 OSOBE
 • SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU: OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA RONA HAVIVA U PRIJEDORU
 • MUP USK: U PORASTU BROJ MIGRANATA KOJI DOLAZE NA PROSTOR USK ALI I POVRATNIKA
 • IZVRSNOST DAJE REZULTATE: PRIJEDORSKI CROMEX SA JOŠ JEDNOM POZITIVNOM PRIČOM
 • SUTRA U BOSNI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, U HERCEGOVINI PRETEŽNO SUNČANO
 • UZ DAN GRADA BIHAĆA: TAMBURAŠKI SASTAV BEDEM UPRILIČIO VEOMA POSJEĆEN KONCERT
 • STANDARDI POLICIJSKOG RADA: NORMATIVNA PREVENCIJA TORTURE I PONIŽENJA
 • STARI GRAD OSTROŽAC U PROJEKTU SANACIJE, ZAŠTITE I KONZERVACIJE

POTVRĐENO STRATEŠKI VAŽNO PARTNERSTVO NA DOMAĆEM TRŽIŠTU KOMPANIJA AC FOOD I ORBICO

- Bh. kompanije AC Food i Orbico potpisali ugovor o prodaji i distribuciji što će biti novi razvojni poticaj za njihov status na tržištu

POTVRĐENO STRATEŠKI VAŽNO PARTNERSTVO NA DOMAĆEM TRŽIŠTU KOMPANIJA AC FOOD I ORBICO

SARAJEVO, 25. februara - Predstavnici bosanskohercegovačkog proizvođača prehrambenih proizvoda AC Food i vodećeg distributera velikog broja globalnih brendova Orbico, potpisali su ugovor o prodaji i distribuciji za tržište Bosne i Hercegovine. Ugovor su potpisali Ševal Delić direktor kompanije AC Food i Jasmin Kukuljac komercijalni direktor kompanije Orbico.

Tom prilikom Delić je izjavio da su u AC Food-u uvjereni da će ovo partnerstvo značiti novi razvojni poticaj za obje kompanije. “Vjerujemo da je Orbico distributer koji će omogućiti punu posvećenost našim ambicioznim planovima u Bosni i Hercegovini. Sa našim novim tržišnim i poslovnim pristupom, dodatno ćemo investirati u razvoj naših brendova, ojačat ćemo proizvodni portfolio kao i našu marketinšku prisutnost u BiH”, - kazao je Delić.

Jasmin Kukuljac istakao je kako je AC Food prepoznat kao partner koji može odgovoriti ekonomskim izazovima u BiH.  On smatra da će ovim partnerstvom na najbolji način kvalitetu AC Food proizvoda plasirati na tržište BiH.

„Budućnost AC Food-a ima veliku perspektivu i to je velika odgovornost managmenta grupacije. Osobnog sam mišljenja da je za zdravu tržišnu utakmicu razvoj domaće proizvodnje i trgovine od velike važnosti. Širenjem domaće proizvodnje na tržištu BiH otvaraju se nova radna mjesta, rast BDP-a i naravno sve to bi trebalo dovesti BiH na višu ljestvicu ekonomske razvijenosti“, - navodi Kukuljac.

Orbico će u sklopu vlastite distributivne mreže distribuirati asortiman AC Food proizvoda u kategorijama biskviti (TOPS), čajni kolutići (TOPS), petiti, kremni namaz (MAZA), kakao instant napitak (MAZA), dodatak jelima (VEGEDOR), mljevenu kafu (EMINA) i kulinarski asortiman.

“Orbico je prepoznat kao snažan partner sa dugogodišnjim iskustvom u distribuciji roba široke potrošnje. Imamo značajna očekivanja i vjerujemo da smo u Bosni i Hercegovini pronašli profesionalnog i stabilnog partnera koji će nam omogućiti realizaciju vrlo visokih distribucijskih ciljeva. Njihova znanja i iskustva, u kombinaciji sa visokom motiviranošću koja odgovara našim ambicijama, su izvanredna”, - riječi su Lejle Čorhodžić direktorice prodaje kompanije AC Food.

Orbico Grupa je vodeći distributer velikog broja globalno zastupljenih brendova vrhunske kvalitete koje obuhvaćaju širok asortiman. Orbico u Bosni i Hercegovini je ponosni član velike porodice Orbico Grupe, najvećeg evropskog distributera i partnera, kako najvećim globalnim, tako i lokalnim kompanijama u svim zemljama u kojima su prisutni. U Bosni i Hercegovini je Orbico prisutan još od 1997. godine, od kada kontinuirano širi asortiman, istovremeno pružajući maksimalnu uslugu svim principalima i klijentima.

AC Food je osnovan 2017. godine, članica je AS Holdinga i nastala je kao kompanija koja je preuzela proizvodnju Agrokomercovih brendova. Konstantnim investicijama u inovacije, nove tehnologije i zapošljavanje AC Food zajedno sa ostalim članicama AS Holdinga razvija bosanskohercegovačku privredu u cjelini. Izvozna orijentiranost čini ove kompanije posebno značajnim za povećanje konkurentnosti i razvoj bosanskohercegovačke prehrambene industrije. 

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING