POTPISAN UGOVOR ZA NASTAVAK REKONSTRUKCIJE JAVNE RASVJETE NA PODRUČJU GRADA BIHAĆA

- U Gradskoj upravi Bihaća danas je održan je radni sastanak između predstavnika UNDP-a, Grada Bihaća i preduzeća MiG Elektro kao izvođača radova na projektu II faze rekonstrukcije javne rasvjete na području grada Bihaća

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.06.2019 - 17:37
  • 185

BIHAĆ, 12. juna - Naime, Grad Bihać je započeo sa projektom rekonstrukcije dotrajale javne rasvjete i uvođenja nove LED rasvjete na čitavom području grada Bihaća koji se provodi u nekoliko faza, te se finansira iz nekoliko različitih izvora.

Vrijednost kompletnog projekta je oko 2 miliona KM, od čega je značajan dio sredstava obezbijeđen iz eksternih izvora.U proteklih mjesec dana, Grad Bihać je vlastitim sredstvima završio rekonstrukciju javne rasvjete u centru grada u vrijednosti od oko 300.000 KM. Nadalje, kroz projekat „Zeleni ekonomski razvoj“ koji provodi UNDP u BiH, a finansira Vlada Švedske, naredne sedmice započet će rekonstrukcija javne rasvjete i uvođenje nove LED rasvjete u najnaseljenijem dijelovima grada Bihaća: Ozimice I, Ozimice II, Harmani i Prekounje. 

Ukupna vrijednost ovog ugovora 300.000 KM, a finansiraju ga Grad Bihać i Vlada Švedske u iznosima od po 150.000 KM. Rok izvršenja radiova iz II. faze rekonstrukcije javne rasvjete na području Grada Bihaća je 90 dana, po čijem okončanju će započeti i III. faza čijom realizacijom bi Grad Bihać trebao ugraditi blizu 4 hiljade LED rasvjetnih tijela visoke kvalitete sa dugogodišnjom garancijom.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING