POSJETILI SMO VUKOVIĆE U KRALJAMA: POŠTUJUĆI TRADICIJU BILI SMO NA BABINAMA

- Na Odjelu porodilišta Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ polovinom januara rođene su prve trojke u Unsko-sanskom kantonu u novoj godini. Ante i Emilija Vuković iz bihaćkoga prigradskog naselja Kralje dobili su prinove, kćerkicu Leonu i sinčiće, Luku i Ivana. Njihovoj sreći nije bilo kraja. Nakon desetak dana provedenih na Odjelu neonatologije, kući su stigli sinovi a potom i kćerka. Naša ekipa posjetila je roditelje trojki i iz doma porodice Vuković donijela toplu ljudsku priču

  • AUTOR: rtvusk
  • 03.02.2019 - 18:57
  • 6444

BIHAĆ, 03. februara - Poštujući tradiciju odlučili smo doći na babine, kako se u narodu naziva posjeta roditeljima novorođenih beba. Prikladnim darovima koje su osigurali uposlenici RTV USK i kompanije „CM“ obradovali smo Antu i Emiliju, roditelje netom rođenih trojki i uputili iskrene čestitke uz najljepše želje za bezbrižnim djetinjstvom i sretnim odrastanjem. Nekoliko dana nakon poroda Emilija je stigla kući a kasnije i bebe, prvo sinovi Luka i Ivan a potom i kćerka Leona.

Emilija dodaje kako je na prvom ljekarskom pregledu saznala da nosi dvojke a na narednom je doktor ultrazvučnim snimkom ustanovio da se ipak radi o trojkama, i sretna je to prihvatila. Porod je obavljen carskim rezom bez komplikacija. Kad je saznao da je postao otac čak tri bebe, sreći Emilijinog supruga Ante nije bilo kraja. Uz roditelje, Emiliju i Antu o trojkama, svojoj sestri i braći, brine i njihov desetogodišnji sin Dorijan koji za bebe pažljivo priprema hranu u bočicama, nastojeći tako pomoći mami i tati da ih nahrane.

Emilija je trenutno nezaposlena a njen suprug Ante svoje radno mjesto pronašao je u Republici Hrvatskoj i uvijek je na terenu. Prije trudnoće bila je volonter u Udruženju djece i roditelja s posebnim potrebama "Radosti druženja". Iako danas roditeljima nije lako podizati djecu, a pogotovo trojke, otac Ante ističe da će sve dati od sebe kako im ništa nebi nedostajalo, a svaka druga pomoć će im, kaže, dobro doći. Stoga su na darovima zahvalili svim ljudima dobre volje i našoj medijskoj kući.  


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING