POPLAVE U BIHAĆKIM NASELJIMA

- Oborinske vode i neočišćeni kanali, podzemne vode doveli su do plavljenja stambenih i pomoćnih objekata u Vedrom Polju, Čavkićima i Golubicu. Situacije je danas ipak bolja i voda se polako povlači.

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.03.2018 - 20:19
  • 1745

BIHAĆ, 12.marta - Naglo topljenje snijega ali kiša koja je jučer i danas padala uzrokovali su niz problema u gradu Bihaću. Najteža sitaucije je bila u MZ Pokoj gdje je poplavljeno 10-tak kuća. Oborinske vode i neočišćeni kanali, podzemne vode doveli su do plavljenja stambenih i pomoćnih objekata u Vedrom Polju, Čavkićima i Golubicu. Situacije je danas ipak bolja i  voda se polako povlači.

Iza Jandre Veljače iz bihaćkog naserlja Golubić dvije su neprospavane noći. Iako su mu komšije ali i  članovi Civilne zaštite grada Bihaća pružili pomoć, kompletan prvi sprat porodične kuće je poplavljen.

I porodica Dervišević iz bihaćke mjesne zajendice Pokoj cijelu noć se borila s poplavama. U njihovu ali i još destak kuća voda je prodrla sinoć oko 21 sat pričinila veliku materijalnu štetu.

Najteža situacije je u naselju Zulići u Pokoju, koje je nakon plavljenja bilo odsječeno.  Mještani Zulića su ogorčeni jer je ovo područje već godinama izloženo poplavama. Svake godine na lokalni put se naspe 10 kamiona pjeska, ali se novac,  kako kažu baca u hladnu vode jer nasip Una odnese.

Oborinske vode i neočišćeni kanali te podzemne vode doveli su do plavljenja stambenih i pomoćnih objekata, te puta u Mujadžićima i Čavkićima te Vedrom Polju. Ekipe Civilne zaštite konstantno su na terenu i pomažu mještanima.

Iako se voda u poplavljenim bihaćkim naseljima danas polako povlači, situacija će ovisiti od  vremenskih prilika u narednim danima. Vodastaj  rijeke Une u Bihaću trenutno je u blagom porastu i u 15 sati iznosio je 129  centimetara.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING