POMOR RIBE U KLOKOTSKOM POTOKU: UZROK JOŠ UVIJEK NEPOZNAT

- Pomor ribe u bihaćkom naselju Klokot, u potoku Mrežnica, izazvao je zabrinutost mještana koji danima čekaju reakciju nadležnih insititucija. Kako saznajemo na terenu su bili inspektori Kantonalne inspekcije ali i gradske službe. Međutim, od njih danas nismo mogli doznati više informacija. Da li je uzet uzorak vode i hoće li se uopće i analizirati voda, pitanja su na koja nismo dobili odgovore dok ogorčeni mještani čekaju na hitnu reakciju

  • AUTOR: rtvusk
  • 24.06.2019 - 17:56
  • 933

 

BIHAĆ, 24. juna - Klokotskim potokom Mrežnica, posljednih dana plutaju mrtve ribe. Manje ili veće, uginule ribe vidjljive su na svakom koraku. Zašto je došlo do pomora ribe barem za sada ostaje nepoznato.

Iz gradske službe kažu nam da je na terenu bio gradski komunalni inspektor te da će danas proslijediti akt Kantonalnoj inspekciji da uzme uzorke vode. U inspektoratu navode da su već upoznati sa ovom pojavom u Mrežnici,  te da je inspektor za zaštitu okoliša upućen  na teren. Međutim, do zaključenja ovog priloga od njih nismo uspjeli dobiti više informacija.

S druge strane, naš sagovornik koji je upoznat sa ovim ekološkim incidentom, tvrdi da su ostali uskraćeni za reakciju, te da niko od nadležnih, osim konstatiranja stanja, nije poduzeo ništa da se utvrdi razlog koji je doveo do uginuća riba. Dok ribe plutaju po površini Mrežnice, obalom se širi nesnosan smrad. Kako kažu uplašeni i zabrinuti  mještani, o svemu su obaviještene nadležne službe i od njih traže da se nađe krivac.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING