POMAK U SKUPŠTINI USK FORMIRAO NOVI KLUB ZASTUPNIKA

- Pokret za modernu i aktivnu Krajinu u narednom periodu djelovat će kao samostalna politička stranka. Formiran je i klub zastupnika POMAK-a u Skupštini Unsko-sanskog kantona, kojeg čine Zikrija Duraković i Ilda Alibegović. To je dovelo do spekulacija u javnosti, da će time doći do promjene parlarmentarne većine, što u POMAK-u negiraju. Formiranje novog kluba u Skupštini Kantona, kako tvrde, neće narušavati postojeću većinu u Skupštini

  • AUTOR: rtvusk
  • 18.05.2019 - 17:03
  • 684

USK, 18. maja - Na protokol Skupštine USK-a predan je akt o formiranju novog kluba zastupnika. Prema navodima iz akta zastupnici Zikrija Duraković i Ilda Alibegović napuštaju koaliciju „A SDA Pomak-Zajedno“.

U budućem periodu Pokret za modernu i aktivnu krajinu POMAK će djelovati kao samostalan klub, potvrdio je to za našu kuću skupštinski zastupnik Zikrija Duraković. Objašnjava da je prvobitna ideja Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu definisana početkom prošle godine, potpisom dva gradonačelnika i dva općinska načelnika. U takvom sastavu su krenuli sa pripremama za Opće izbore 2018. godine. Poslije izbora osvojili su 8 mandata te zajedno radili šest mjeseci kao jedan klub A-SDA-POMAK-Zajedno. Paralelno sa idejom osnivanja POMAKA krenulo se i u formalizaciju odnosno registraciju političke stranke, kaže Duraković.

"U međuvremenu početkom ove godine i te aktivnosti su formalizirane, završene, tako da trenutno imamo registrovanu političku stranku POMAK, gdje je predsjednik Šuhret Fazlić i kao logičan slijed aktivnosti došlo je do registracije konkretno samostalnog kluba u Skupštini USK-a, odnosno kluba POMAK ili kluba za modernu i aktivnu Krajinu gdje smo članovi kolegica Ilda Alibegović i ja, - kaže Zikrija Duraković, zastupnik u Skupštini USK-A (Pomak).

Međutim, u javnosti i na pojedinim portalima, odmah se počelo spekulisati da će osamostaljenjem POMAK-a doći do promjene skupštinske većine. Takve tvrdnje demantirala nam je zastupnica u Skupštini USK-A Ilda Alibegović.

"Mi sigurno ispred POMAKA, nećemo biti ti koji će narušavati postojeću većinu, a ukoliko ona bude narušena od neke druge, treće ili četvrte strane, mi se svakako ograđujemo, jer POMAK sada djeluje kao klub unutar iste većine, ista priča i kao što sam rekla jedino što se mijenja jeste što će postojati jedan politički klub više nego sto je postojao do sada", kaže Ilda Alibegović.

Alibegović dodaje da će o formiranju novog kluba POMAK, ostale zastupnike upoznati u utorak na sjednici Skupštine Kantona.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING