POLJOPRIVREDNICI U SABIRANJU DOBRIH I LOŠIH STRANA SEZONE

- U nekim granama poljoprivrede tekuća godina će biti zabilježena kao rodna i plodna, ali nažalost, u nekim i kao poražavajuća, te će ozdravljenje tih grana trebati adekvatne lijekove i mjere institucija sistema...

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.08.2019 - 17:49
  • 432

USK, 19. augusta - Poljoprivrednici USK polako privode kraju ovogodišnju sezonu. Urod i kvalitet se tek sagledavaju ali sada se već, kako nagovještavaju prilike, može govoriti o dobroj godini i prinosima koji nisu iznevjerili očekivanja.

Nažalost, zbog ukupnih prilika u državi i odlaska stanovništva samo u oblasti stočarstva poražavajući su podaci. Stočni fond je prepolovljen a oni koji su ostali i dalje u ovoj branši suočeni su sa nizom problema. Uz one stalne, poljoprivrednici su ogorčeni i na namete koje imaju u veterinarstvu kao i na loše zakonske propise. Zbog prisutnih problema u poljoprivredi, kantonalno udruženje poljoprivrednika koje okuplja velike proizvođače mlijeka i mesa nedavno su se okupili, zahtijevajući od nadležnih da poduzmu potrebne mjere. Uz sve probleme s kojima su suočeni, naglašavaju i nesređeno stanje u oblasti veterinarstva.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING