POLJOPRIVREDNICI U FBIH DALI VLASTIMA ROK DO KRAJA MARTA

- Poljoprivrednici u Federaciji BiH nezadovoljni su jer Program podsticaja za 2019. godinu još nije usvojen, a sjetva je već uveliko počela. Kako su istakli na današnjem sastanku u Odžaku, prevareni su i uništeni, javlja BHRT

  • AUTOR: BHRT,
  • 23.03.2019 - 16:44
  • 162

ODŽAK, 23. marta - Kada je o eventualnom održavanju protesta riječ ono što je izvjesno je da jednog velikog organizovanog protesta na nivou cijele BiH neće biti, nego će biti organizovani na nivou kantona, ukoliko se poljoprivrednici za to odluče.

Međutim, njihova mišljenja su podijeljena. Jedni smatraju da ovo nije vrijeme za proteste jer je u toku sjetva, dok drugi smatraju da je vrijeme da se izađe na ulice.

“Oni su mogli već to polako da pripreme taj nacrt, kad je usvojen na Domu naroda. Međutim oni nisu ništa radili. Bukvalno se igraju s poljoprivrednicima. Testiraju živce”, rekao je Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Poljoprivrednici su dali rok nadležnima do 31. marta da usvoje Program podsticaja za 2019. godinu, a nakon toga će biti poznato šta dalje.

Zakonski rok izrade Programa podsticaja za 2019. godinu je 60 dana od usvajanja budžeta, te se poljoprivrednici bune jer, kako kažu, podsticaji su im trebali za početak sjetve, što je njihova svrha.

Poljoprivrednicima u Federaciji BiH na ime podsticaja duguje se oko osam miliona KM.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING