POLJOPRIVREDA U SANSKOM MOSTU: DOBRO JE KAKO JE MOGLO BITI

- Poljoprivrednici ovogodišnju sezonu ocjenjuju zadovoljavajućom ako se uzmu u obzir vremenske prilike koje na početku godine nisu bile obećavajuće...

  • AUTOR: rtvusk
  • 02.11.2019 - 17:00
  • 131

SANSKI MOST, 2. novembra - Mnogobrojni problemi u poljoprivredi natjerali su mnoge farmere da za sva vremena ugase svoju proizvodnju.

Mnogo je nedaća na ramenima poljoprivrednika, počev od obeshrabrujućih vremenskih prilika s početka ove godine, pa do onih prepreka koje su već odavno poznate. Oni manje uporni i već dostatno umorni stavili su tačku a oni najuporniji nose se još nekako sa svakodnevnim nedaćama. Da u poljoprivredi treba puno odricanja kao i optimizma svjedoče i proizvođači na prostoru Sanskog Mosta.

Ovogodišnju sezonu ocjenjuju zadovoljavajućom ako se uzmu u obzir vremenske prilike koje na početku godine nisu bile obećavajuće. U Registru poljoprivrednih gazdinstava u općini Sanski Most evidentirano je blizu 1200 proizvođača. Novoprijavljenih je 28 što donekle ohrabruje ako se uzme u obzir da je riječ o sredini iz koje se iselio značajan broj njenih stanovnika.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING