POGRANIČNA RADIOAKTIVNOST: SUTRA PROTESTNI SKUP TRGOVSKA MORA - RECI NE

- Za sutra u 1,00 sati najavljen je protestni skup Trgovska mora - reci NE. Skup će biti održan u Novom Gradu koji se nalazi na nekoliko kilometara od lokacije Čerkezovac na Trgovskoj gori u Republici Hrvatskoj, gdje bi prema Nacionalnom programu provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva R. Hrvatske, trebalo biti izgrađeno nuklearno skladište, bez isključenja izgradnje trajnog odlagališta...

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.09.2019 - 18:53
  • 248

BIHAĆ, 12. septembra - Nacionalni program provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva usvojen je u prošle godine, a lokacija Trgovska gora i bivša kasarna Čerkezovac su prihvaćeni kao lokacija izgradnje skladišta. Ova lokacija nalazi se na samoj granici BiH i Hrvatske, nalazi se svega 400 metara zračne linije od izvora s kojeg se vodom napaja stanovništvo Novog Grada. Inače, da bi bilo izgrađeno skladište, potrebna je i saglasnost lokalnog stanovništva, u ovom slučaju gradića Dvora na Uni.

O ovoj nadasve aktuelnoj temi koja će naredni dan puniti stupce štampe, ali i druge medije govorimo više i šire u večerašnjem Dnevniku u 19,00 sati.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING