POGLED IZ PERSPEKTIVE MLADIH: MEĐULJUDSKI ODNOSI, RAZUMIJEVANJE I POMIRENJE U DOKUMENTARNOM FILMU

- U prostoru gradskog kina u Sanskom Mostu je prikazan dokumentarni film „re:Generacija“, koji govori o pomirenju i suživotu u Bosni i Hercegovini. Promociji ovog filma prisustvovali su njegovi glavni protagonisti te brojni građani

  • AUTOR: rtvsana, rtvusk
  • 24.02.2019 - 16:12
  • 156

SANSKI MOST, 24. februara  - Film je priča  o deset mladih ambasadora pomirenja USAID-ovog projekta „re:Generacija“, koji su u prethodnih godinu dana istraživali međuljudske odnose i zagovarali razumijevanje i pomirenje u BiH.

Ekranizirana je u dokumentarnom filmu Emira Kapetanovića. Dokumentarac govori o generaciji koja je morala otputovati u prošlost svojih roditelja kako bi promijenila svoju budućnost. Na tom putovanju mladi ambasadori pomirenja odlaze u posjete bh. gradovima, razgovaraju sa bivšim vojnicima i žrtvama rata, vjerskim poglavarima i drugima. Uprkos brojnim podjelama, ovaj film je pokazao da se oko jedne činjenice svi jednoglasno slažu, a to je da promjene u BiH jedino mogu pokrenuti mladi.

Po prvi put jedan dokumentarni film okupio  je brojne predstavnike različitih etničkih skupina i omogućio im da razmjene iskustva i mišljenja o sadašnjosti i budućnosti BiH. Poslije prikazivanja filma, koji je ostavio snažan utisak na sve prisutne, organizovana je mini panel diskusija. Istaknuto je kako su vlastitim primjerom ambasadori pomirenja stavili su do znanja svojim sugrađanima i sunarodnjacima da, pored velikog broja mladih ljudi koji odlaze iz naše zemlje, postoje i oni koji žele ostati i graditi bolju budućnost za sebe i sva naredna pokoljenja.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING