PODRŠKA BORBI ZA ISTINU O GENOCIDU U SREBRENICI

- Po povratku iz Ljubljane u kojoj je Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije povodom desete godišnjice donošenja rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici organizirao Okrugli sto i konferenciju za medije, predsjednica i potpredsjednica Udruženja Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa, Munira Subašić i Kada Hotić s Muratom Tahirovićem, predsjednikom Udruženja žrtava i svjedoka genocida, posjetili su premijera USK-a Mustafu Ružnića i ministra za pitanja boraca i RVI-a Ermina Zulića. Iz ovih udruženja očekuju financijsku podršku Vlade USK-a pred odlazak u New York na zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih naroda koja bi kao i Europski parlament trebala donijeti Rezoluciju o Srebrenici

  • AUTOR: rtvusk
  • 12.01.2019 - 15:09
  • 371

BIHAĆ, 12. januara - Predsjednica i potpredsjednica Udruženja Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa, Munira Subašić i Kada Hotić, te predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida, Murat Tahirović, tokom susreta s premijerom USK-a Mustafom Ružnićem i ministrom za pitanja boraca Erminom Zulićem, iznijeli su plan i program rada udruženja za ovu godinu.

Jedna od programskih aktivnosti svakako je i odlazak u New York na zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih naroda na kojem će se govoriti o genocidu u Srebrenici a koja bi, kao i Evropski parlament, trebala donijeti Rezoliciju o Srebrenici. Subašić se nada da će za odlazak na Generalnu skupštinu UN-a u New York dobiti financijsku podršku Vlade USK-a.

Potpredsjednica Udruženja, Kada Hotić je naglasila kako je na predstojećem zasjedanju Generalne skupštine UN-a veoma važno iznijeti istinu o progonu, stradanjima i genocidu nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice.

A za istinu o srebreničkom genocidu zajedno s majkama Srebrenice i Žepe bore se i u Udruženju žrtava i svjedoka genocida na čelu s Muratom Tahirovićem. U ime premijera i Vlade USK-a ministar za pitanja boraca i RVI-a Ermin Zulić je obećao pomoć ovim udruženjima. Generalna skupština Ujedinjenih naroda u New Yorku, koja bi trebala usvojiti Rezoluciju o Srebrenici, trebala bi biti održana krajem marta a tačan datum još nije preciziran. 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING