POČEO JE GENERALNI ŠTRAJK OBRAZOVNIH RADNIKA USK-A

- Štrajk se provodi u svim srednjim školama, dok nastavnici i učitelji u osnovnim školama Todorovo, Šumatac i Prva osnovna škola u Velikoj Kladuši, Skender Kulenović u Sanskom Mostu, te Ćoralići Cazin ipak održavaju nastavni proces

  • AUTOR: rtvusk
  • 02.09.2019 - 14:36
  • 373

BIHAĆ, 2. septembra -  Prema informacijama sa terena, dio učenika u Osnovnoj školi Prekounje Bihać, također, je danas na nastavi,  a kako tvrdi Zehra Hadžić, predsjednica Sindikata osnovnog i predškolskog obrazovanja USK-a, radi se o učiteljicama koje nisu članice ovog Sindikata. Kada bi sva djeca mogla pohađati nastavu, za sada se ne zna. To ovisi o vlastima Kantona 1-rečeno je današnjoj press konferenciji oba sindikata obrazovanja u USK-a.

Vlada USK-a može trošiti energiju na pokušaj gašenja i gušenja štrajka prosvjetnih radnika, međutim ukoliko uguše ovaj štrajk, mi ćemo pokrenuti za 10 dana novi. Dakle, želimo ravnopravan status i sva spinovanja i podmetanja da se ovdje traži nešto što nas ne pripada nisu tačna“, kazao je Selvedin Šatorović, predsjednik  SSS BIH.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING