PEĆKA KESTENIJADA: POSLASTICA ZA DOMAĆINE, GOSTE I SVE KOJI SE NAĐU NA OVOM SVOJEVRSNOM FESTIVALU

- Već 19 godina mještani ovog kraja uz podršku lokalne zajednice organiziraju svojevrsni festival posvećen kestenu, brandu ovog kraja, koji je othranio mnoge krajiške porodice...

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.10.2019 - 19:16
  • 868

CAZIN, 19. oktobra – U cazinskom naselju Pećigrad danas je održana tradicionalna kestenijada. Već 19 godina mještani ovog kraja uz podršku lokalne zajednice organiziraju svojevrsni festival posvećen kestenu, brendu ovog kraja, koji je othranio mnoge krajiške porodice.

Kestenove šume su rijetkost u BIH, a Cazinska krajina je izuzetno bogata ovim prirodnim resursom. Inače, Krajina je i ovog "miholjskog ljeta" u znaku kestena. Početkom jeseni obradovali su nas prvi plodovi, da bi sada, u jeku sezone, uživali u ovoj ukusnoj poslastici. Prava adresa gdje se mogao probati kesten, a uz to i dobro zabaviti bio je i danas Pećigrad, naselje na  granici cazinske i velikokladuške općine. Osim što ima bogatu historiju, njegovo bogatstvo je kestenova šuma, a posljednjih godina, da još jednom podsjetimo, najviše je poznato po kestenijadi.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING