PARTNERSTVO U OKVIRU PROJEKTA EVROPSKE PODUZETNIČKE MREŽE

- Razvojna agencija i Privredna komora Unsko-sanskog kantona danas su u Bihaću potpisale Sporazum o suradnji u okviru projekta Evropska poduzetnička mreža

  • AUTOR: rtvusk
  • 07.02.2019 - 10:56
  • 234

BIHAĆ, 07. februara - Njime se uređuju međusobni odnosi i utvrđuju aktivnosti koje će potpisnice ovog Sporazuma provoditi u okviru pomenutog projekta, koji implementira kantonalna Razvojna agencija.

Radi se o projektu Evropske unije, koji je namijenjen malim i srednjim poduzećima, kao podrška i servis u internacionalizaciji njihovog poslovanja. Evropsku poduzetničku mrežu čini preko 600 partnerskih organizacija i institucija, uključujući komore, agencije za razvoj, institute, tehnološke centre, istraživačke centre i univerzitete. Ona upravlja najvećom bazom ponude i traženja poslovnih partnera iz Evrope, jer oko 600 članica mreže svakodnevno radi na povezivanju kompanija i grupa koje imaju profil u bazi.

Mreža je aktivna u preko 60 zemalja svijeta, uključujući sve zemlje Evropske unije, i to kroz više od stotinu  konzorcija, te povezuje preko 4.000 eksperata iz oblasti poduzetništva i transfera tehnologije s ciljem promocije konkurentnosti i inovacija na lokalnom i evropskom nivou.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING