PAPA U RUMUNIJI POZVAO NA ZAJEDNIŠTVO U 'NOVOJ FAZI ISTORIJE

- Papa Franjo rekao je u petak u rumunskoj predsjedničkoj palati Cotroceni da se mora stvoriti saradnja između političkih, ekonomskih, društvenih i duhovnih snaga "kako bi se suočile s problemima ove nove faze u istoriji"

  • AUTOR: FENA, rtvusk
  • 31.05.2019 - 17:36
  • 192

BUKUREŠT, 31. maja -  U cilju suočavanja s problemima u ovoj novoj fazi istorije, nalaženja odgovarajućih rješenja i odgovarajuće sile koja bi ih provela, moramo osnažiti pozitivnu saradnju između političkih, ekonomskih, društvenih i duhovnih snaga. Neophodno je da se okupe i predlože da se ne odustaje od najplemenitije vokacije države - da bude zabrinuta za zajedničko dobro svog naroda - izjavio je  papa Franjo.

- Zajednički rad kao način stvaranja istorije zahtijeva od nas plemenitost i da odustanemo od nečega iz vlastite vizije kako bismo stvorili harmoniju koja bi nam omogućila da napredujemo ka zajedničkom cilju. To je temelj plemenitosti. Tako se inkluzivno društvo može izgraditi - kazao je.

Papu Franju pozdravio je danas u predsjedničkoj palati Cotroceni u Bukureštu rumunski predsjednik Klaus Iohannis uz najviše vojne počasti na ceremoniji održanoj na trgu Marinescu.

- Ovo je divan i značajan dan - izjavio je  Iohannis uoči dolaska Pape, prenosi rumunska novinska agencija Agerpres.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING