OZVANIČEN ZAVRŠETAK PROJEKTA „SMANJENJE FIZIČKIH GUBITAKA U VODOVODNOJ MREŽI GRADA BIHAĆA"

- U Gradskoj upravi Bihaća danas je ozvaničen završetak projekta „Smanjenje fizičkih gubitaka u vodovodnoj mreži grada Bihaća“ koji se realizira u okviru „MEG – projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja“

  • AUTOR: rtvusk
  • 11.09.2019 - 19:02
  • 129

BIHAĆ, 11. septembra - Vrijednost svih izvedenih radova bila je oko 400.000 KM zahvaljujući kojima je rekonstruirana vodovodna mreža u pet gradskih ulica. Ovim projektom gubici u vodovodnoj mreži smanjeni su za pet posto i postignute značajne financijske uštede.

Iz UNDP-a najavlju početak realizacije novog zajedničkog projekta s Gradskom upravom – poboljšanje vodosnabdjevanja i unapređenje kanalizacionog sistema u MZ Veliki Lug, vrijedan 300.000 KM.  Završetak prvog MEG-projekta „Smanjenje fizičkih gubitaka u vodovodnoj mreži grada Bihaća“ simbolično je ozvaničen otkrivanjem prigodno postavljenje ploče na ulazu u zgradu Gradske uprave Bihaća. Zajednički su ga financirali Gradska uprava i MEG-projekt kojeg u potpunosti financira Vlada Švicarske.   Drugom fazom MEG-projekta u mjesnoj zajednici Veliki Lug slijedi izgradnja novog kanalizacionog sistema. U narednom periodu, prema riječima gradonačelnika Šuhreta Fazlića, prioriteti su izgradnja sistema prikupljanja otpadnih voda i kanalizacionih sistema.


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING