INFO

 • BIHAĆ: KAZNENO POPRAVNI ZAVOD LUKE BILJEŽI PORAST BROJA OSUĐENIKA
 • U BIHAĆU ZASJEDALA VLADA USK - A
 • FEDERALNI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PREDSTAVIO DVA PROGRAMA ZAPOŠLJAVANJA ZA 2020. GODINU
 • PRIPADNICI HV-A SPASILI OZLIJEĐENOG MIGRANTA NA VOJNOM POLIGONU NA SLUNJU
 • OD POSLJEDICA ZARAZE KORONA VIRUSOM U KINI PREMINULO 2.005 OSOBA
 • UO PIC-A: BLOKADE DRŽAVNIH INSTITUCIJA KAO I ULTIMATUMI UPUĆENI ZVANIČNICIMA NA DRŽAVNOM NIVOU SU NEPRIHVATLJIVI
 • OTVORENA ONLINE REGISTRACIJA ZA 11. SARAJEVO BUSINESS FORUM (SBF)
 • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
 • NAMJENSKA SREDSTVA IZ VODNIH NAKNADA ZA ZAŠTITU VODOTOKA I SANACIJU VODOVODNOG SISTEMA
 • GRADSKO VIJEĆE BIHAĆ: SJEDNICA ODRŽANA U ZNAKU PREDSTOJEĆEG DANA GRADA
 • PREDSTAVNICI STRANKE NAROD I PRAVDA ODRŽALI KONFERENCIJU ZA MEDIJE

OVOG VIKENDA U ZAGREBU ODRŽANO TAKMIČENJE U DŽUDU

- BH nogometaši koji nastupaju za svoje klubove u talijanskoj Seriji A, proteklog vikenda, ubilježili su pobjede

OVOG VIKENDA U ZAGREBU ODRŽANO TAKMIČENJE U DŽUDU

 

SPORT, 20. januara - Juventus našeg Miralema Pjanića  pobjedio je Parmu, 2-1. Mire  je odigrao svih 90 minuta. Džeko je bio strijela trećeg gola u pobjedi Rome protiv Đenoe, na gostovanju. Bilo je 3-1 za rimski klub. Lacio, za kojeg nije nastupio  Lulić zbog žutih kartona, bio je ubjedljiv protiv sampdotije 5-1.  Milan naših Krunića i Begovića, upisao je nova tri boda protiv  Udinezea. Krunić je ušao u igu, dok je Begović bio na klupi svih 90 minuta. Sa postignuta dva gola, Milan Đurić  je   donio tri boda  Salernitani koja igra u drugoj talijanskoj ligi.

Međunarodna federacija za fudblasku historiju i statistiku (IFFHS) objavila je rang listu 100 najjačih svjetskih liga za 2019. godinu. Premijer liga BiH je na samom dnu tabele, zauzima 95. mjesto. Prema ocjenama Međunarodne federacije od bh. prvenstva slabije su rangirana nacionalni šampionati Kosova, Benina, Ruande, Ugande i Paname. Inače, na prvom mjestu sa 1287 bodova je engleski Premiership koji je nakon deset godina ponovo na vrhu. Zatim slijedi prvenstvo Brazila, Španije i Italije U top 10 još su šampionati Portugala, Francuske, Holandije, Argentine i Njemačke. Kada su u pitanju prvenstva iz regiona najbolje kotira hrvatski HNL koji se nalazi na  visokom 18. mjestu . Fudbalsko prvenstvo Srbije je 20.  . Crnogorska Prva liga je na 88. poziciji.

Ovog vikenda u Zagrebu je održano takmičenje u džudu „Zagreb Open 2020.“  na kojem su učestvovali i članovi  Judo kluba Una iz Bihaća.U konkurenciji mlađih kadetkinja u kategoriji do 48 kg Hana Midžić je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Brončane medalje u konkurenciji mlađih kadeta osvojili su Danis Delić  i Erna Mešić, a u kategoriji seniorki Džana Kovačević. Na ovom takmičenju nastupili su mladi džudisti  iz 63 kluba iz Italije, Austrije,Rmununije, Češke, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Ukrajine, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BIH.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING