OTVOREN 7. BAKU FORUM: “SVOJEVRSTAN GEOPOLITIČKI DAVOS”

- U prijestonici Azerbejdžana, Bakuu, otvoren je sedmi Global Baku Forum forum na kojem učestvuje oko 500 učesnika iz 55 zemalja. Među njima je osam aktuelnih šefova država i vlada, uključujući i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, koji je bio jedan od govornika na otvaranju Foruma

  • AUTOR: BHRT, Agencije,
  • 14.03.2019 - 08:51
  • 129

BAKU - AZERBEJDŽAN, 14. marta - Tema ovogodišnjeg foruma je “Nova vanjska politika”. Jedan dan će biti posvećen pitanjima Balkana i budućnosti zemalja koje nisu pristupile Evropskoj uniji.

Tema ovogodišnjeg foruma je “Nova vanjska politika”. Jedan dan biće posvećen pitanjima Balkana i budućnosti zemelja koje nisu pristupile EU. U razgovoru s bh.novinarima član Upravnog odbora Međunarodnog centra Nizami Ganjavi, Zlatko Lagumdžija, kazao je kako treba iskoristi rumunsko predsjedavanje EU.

Lagumdžija je kazao kako je cijeli svijet u preslagivanju, te da novi poredak ne postoji.

Bivša predsjednica vlade Hrvatske Jadranka Kosor kazala je kako je forum odlična prilika da se iskoristi znanje i iskustvo govornika kako bi se izgradili novi mostovi između naroda i država.

Osim aktuelnih šefova država na forumu učestvuje i četrdesetak bivših šefova država i vlada, ministara, predstavnika akademskog svijeta i drugih. Postignuta je saglasnost da se posveti puna pažnja budućnosti Balkana, te da se pošalju poruke da je budućnost Zapadnog Balkana i Balkana u cjelini praktično budućnost Evropske unije.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING