OTPOR NA VUČJAKU: OKUPLJENI GRAĐANI IZRAZILI NEZADOVOLJSTVO ZBOG ODLUKE GRADSKIH VLASTI O IZGRADNJI MIGRANTSKOG CENTRA

- Mještani Zavalja, Vučjaka i okolnih naselja današnjim su okupljanjem i potpisivanjem peticije, izrazili nezadovoljstvo zbog odluke Gradskog vijeća Bihać o izmještanju migranata i izbjeglica iz središta grada na lokaciju Vučjaka. Strah ih je smještanja migranata u njihovoj blizini, sumnjaju u mogućnost kontrole njihovog ponašanja a najavljuju i tužbu protiv gradonačelnika i Gradskog vijeća. Iako opravdava nezadovoljstvo ovih ljudi, gradonačelnik ističe da je obavezan voditi računa o interesima čitavog grada, ali ne i o problemima države. Nada se da će se Vijeće ministara i ostali državni organi konačno početi baviti ovim pitanjima

  • AUTOR: rtvusk
  • 25.05.2019 - 19:12
  • 624

BIHAĆ, 25. maja – Danas su mještani prigradskog naselja Zavalje i drugi okupljeni građani izrazili svoje nezadovoljstvo odlukom Gradskog vijeća Bihać o izgradnji Migrantskog centra na Vučjaku.

Muče ih brojna pitanja. Od onih koliko kantonalna Vlada dobiva novaca za migrante i koliko će se uložiti u novi centar, koliko će biti  raspoloživih policijskih snaga za njihovu sigurnost do toga koliko će migranata biti tu i kako će se prehraniti. Sumnjaju u svaki odgovor.

Pored sigurnosnog i ekološkog aspekta, ovo mjesto, smatraju, bilo bi ugroženo kao idealna turistička ponuda grada Bihaća, koja ima i svoju historijsku pozadinu. Svjestan svake činjenice gradonačelnik Šuhret Fazlić i sam je pokazao svoju i nemoć Gradske uprave.

Nerad države, izostanak saradnje manjeg bh. entiteta, nesaradnja BiH, Hrvatske i Srbije, sve se to svelo na ovu malu lokalnu zajednicu, zbog činjenice da se mora tražiti rješenje, u slučaju dolaska novih 2000 migranata, kaže između ostalog Fazlić. Fazlić ističe da su građani opravdano nezadovoljni te predlaže da od Gradskog vijeća traže rasterećenje ove lokacije kao i rezervnu mogućnost, ukoliko se zbog brojnosti, bude morala izvršiti disperzija migranata.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING