OSTROŽAC: PROMOVIRANA KNJIGA O STAROM GRADU I OBITELJI BERKS

- Svojevrsno je ovo osvježenje ne samo za historijsku, već i za sociološku, arhitektonsku, etnološku i druge naučne vrijednosti, jer autor poput slikara slaže koncept knjige

  • AUTOR: rtvusk
  • 24.09.2017 - 16:35
  • 703

CAZIN, 24. septembra – Na Starom gradu Ostrošcu promovirana je knjiga „Plemeniti Berks i Ostrožac – tragovima jedne obitelji“, koja govori o slavnoj obitelji Berks, koja je u jednom vremenu vladala ovim dvorcem. Knjigom, autor Almir Ami Kurtović, koji je godinama istraživao sve o ovom gradu i ovoj obitelji, otima od zaborava dvorac koji ima značajnu historijsku ulogu u našim krajevima.

Svojevrsno je ovo  osvježenje ne samo za historijsku, već i za sociološku, arhitektonsku, etnološku i druge naučne vrijednosti, jer autor poput slikara slaže koncept  knjige.

Stari se grad, kao nacionalni spomenik, valorizira i kroz turističke potencijale, te obnovu i restauraciju, što je posebna želja potomaka Berksa, koji su i pomogli u nastajanju ovog djela. Korak je to da se ova autentična lokacija i događanja u njoj i pored protoka vremena što više vizuelno, ali i na svaki drugi način primaknu vremenu kojem svjedoči.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING