OSTROŽAC: PROMOVIRANA KNJIGA O STAROM GRADU I OBITELJI BERKS

- Svojevrsno je ovo osvježenje ne samo za historijsku, već i za sociološku, arhitektonsku, etnološku i druge naučne vrijednosti, jer autor poput slikara slaže koncept knjige

  • AUTOR: rtvusk
  • 24.09.2017 - 16:35
  • 594

CAZIN, 24. septembra – Na Starom gradu Ostrošcu promovirana je knjiga „Plemeniti Berks i Ostrožac – tragovima jedne obitelji“, koja govori o slavnoj obitelji Berks, koja je u jednom vremenu vladala ovim dvorcem. Knjigom, autor Almir Ami Kurtović, koji je godinama istraživao sve o ovom gradu i ovoj obitelji, otima od zaborava dvorac koji ima značajnu historijsku ulogu u našim krajevima.

Svojevrsno je ovo  osvježenje ne samo za historijsku, već i za sociološku, arhitektonsku, etnološku i druge naučne vrijednosti, jer autor poput slikara slaže koncept  knjige.

Stari se grad, kao nacionalni spomenik, valorizira i kroz turističke potencijale, te obnovu i restauraciju, što je posebna želja potomaka Berksa, koji su i pomogli u nastajanju ovog djela. Korak je to da se ova autentična lokacija i događanja u njoj i pored protoka vremena što više vizuelno, ali i na svaki drugi način primaknu vremenu kojem svjedoči.

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEIZBORI 2018

PROMO VIDEO TVUSK 2016

KONKURS ZA DODJELU NOVINARSKE NAGRADE EMIN HUSKIĆ 2018

MARKETING
MARKETING