ORLOVI RANO LETE, S OBJE STRANE: MEČ CRNA GORA-SRBIJA PROGLAŠEN UTAKMICOM VISOKOG RIZIKA

- Svaki gledalac, prilikom ulaska na stadion, uz kartu, moraće da pokaže i identifikacioni dokument

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 10.10.2018 - 15:12
  • 353

PODGORICA, 10. oktobra  - Utakmica trećeg kola UEFA Lige nacija između Crne Gore i Srbije, koja je na programu sjutra veče u Podgorici, proglašena je mečom visokog rizika, saopšteno je danas iz Fudbalskog saveza Crne Gore. 

Prema navodima Dragoljuba Sekulića, predsjednika Komisije za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim takmičenjima, poslije gostovanja Engleske i Italije u Podgorici, sa bezbjedonosnog aspekta, utakmica sa Srbijom je jedna od najzahtjevnijih. 

Sekulić je kazao da je iz tog razloga prvi put organizovana prodaja ulaznica uz dostavljanje kopija ličnih karata. 

"To je urađeno kako bi se znalo ko na kojem mjestu sjedi i na taj način ispoštovali odredbu Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima", kazao je Sekulić na konferenciji za novinare. 

On je istakao da će kapije stadiona pod Goricom biti otvorene u 18 sati i 15 minuta, dva i po sata prije početka utakmice. 

"Biće organizovan detaljan pregled, a svaki gledalac, uz kartu, moraće da pokaže i identifikacioni dokument", kazao je Sekulić. 

On je apelovao i upozorio sve navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava, kao i transparenata nedozvoljene i uvredljive sadržine. 

"Pozivam ih da isključivo sportskim navijanjem pomognu našoj reprezentaciji ne nasjedajući na eventualne provokacije protivničkih navijača", rekao je Sekulić. 

On je istakao da je angažovan veliki broj zaštitara, a u funkciji obezbjeđenja utakmice biće i potreban broj pripadnika policije. 

"Za navijače Srbije obezbijeđeno je 550 ulaznica za sektor jug, kao i 220 karata prve kategorije na Zapadu", kazao je Sekulić. 

Komandir Odjeljenja bezbjednosti policije CB Podgorica, Dragiša Mugoša kazao je da neredi i incidenti neće biti tolerisani i da će biti sankcionisani u skladu sa zakonom. 

"Uprava policije spremna je za sve izazove koje prate ovakve događaje sa dovoljnim kapacitetima da se suprotstavi svim eventualnim izazovima i neredima i da će u skladu sa zakonskim ovlašćenjima svi akteri incidenta biti privedeni i procesuirani", kazao je Mugoša, koji će biti rukovodilac obezbjeđenja utakmice. 

Podgoričke ulice u neposrednoj blizini gradskog stadiona, biće sjutra zatvorene za sve kategorije vozila zbog odigravanja utakmice. 

Iz Uprave policije saopšteno je da će od sedam sati do ponoći, za saobraćaj biti zatvorena ulica 19. decembra, kao i djelovi ulica Vaka Đurovića i Njegoševe ulice koje vode ka stadionu. 

„Od 16 sati do ponoći biće zatvoren dio Bulevara Ivana Crnojevića i to od raskrsnice sa Bulevarom Stanka Dragojevića do raskrsnice sa ulicom Marka Miljanova“, kazali su iz policije. 

Oni su naveli da će u istom terminu biti zatvorena i ulica Slobode. 

„Policija, ukoliko to bude bilo potrebno, može u ovom periodu za saobraćaj zatvoriti i druge ulice u centru Podgorice, a vrijeme zatvaranja u slučaju potrebe može biti i produženo“, navodi se u saopštenju policije. 

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING