OPŠTINSKO VIJEĆE BOSANSKOG PETROVCA REZOLUCIJOM PROTIV MIGRANTSKOG CENTRA NA TOM DIJELU USK

- Rezolucijom se zahtijeva od Vlade Unsko - sanskog kantona da odustane od načina rješavanja migrantske krize koji se, kako smatraju, kosi sa svim zakonskim, humanim i zdravorazumskim normama, te odustane od predlaganja lokacije migrantskog centra na teritoriji Opštine Bosanski Petrovac...

  • AUTOR: rtvusk
  • 10.08.2019 - 18:36
  • 287

BOSANSKI PETROVAC, 10. augusta - U Opštini Bosanski Petrovac danas je održana 15. vanredna sjednica Općinskog vijeća na kojoj je donesena Rezolucija u vezi prijedloga organa viših vlasti, da se migranti smjeste na lokaciji Medeno polje na području Opštine Bosanski Petrovac.

Rezolucijom se zahtjeva od Vlade Unsko - sanskog kantona da odustane od načina rješavanja migrantske krize koji se, kako smatraju,  kosi sa svim zakonskim, humanim i zdravorazumnim normama, te odustane od predlaganja lokacije migrantskog centra na teritoriji Opštine Bosanski Petrovac.

Bosanski Petrovac je mala ruralna zajednica opterećena brojnim problemima i dolazak migranata, kako je istaknuto, izazvao bi kolaps u njenom funkcioniranju. Građani Bosanskog Petrovca, kako se navodi u ovom aktu,  jedinstveni su u stavu da ne dozvole smještaj migranata na teritoriji svoje lokalne zajednice.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING