INFO

  • ZEMLJOTRES JAČINE 5,4 STEPENA POGODIO IRAN, NEMA ŽRTAVA
  • CESTE FEDERACIJE BIH: VIŠEMILIONSKA ULAGANJA U CESTOVNU INFRASTRUKTURU UNSKO- SANSKOG KANTONA
  • IOM OSTAVLJA GRANICU BIH SA SRBIJOM NEZAŠTIĆENOM
  • GODIŠNJICA SMRTI SRĐANA ALEKSIĆA: HUMANOST I LJUDSKOST NADA ZA BUDUĆE GENERACIJE
  • U TOKU REKONSTRUKCIJA BIHAĆKOG CENTRA ZA SOCIJALNI RAD
  • USK: STRUKOVNA ZANIMANJA SVE TRAŽENIJA
  • NA LISTI OD 180 ZEMALJA SVIJETA, PREMA INDEKSU PERCEPCIJE KORUPCIJE U 2019., BiH SE NALAZI NA 101. MJESTU
  • ZVANIČNO UPUĆEN ZAHTJEV INZKU DA NAMETNE IZMJENE KRIVIČNOG ZAKONA O NEGIRANJU GENOCIDA
  • VRIJEME SUTRA: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO

OPOZICIJA PORUČILA: NEMA SJEDNICA NARODNE SKUPŠTINE RS-A DOK MINISTAR LUKAČ NE BUDE SMIJENJEN

- Vlada RS danas je najoštrije osudila pokušaj uzurpacije institucija RS-a

OPOZICIJA PORUČILA: NEMA SJEDNICA NARODNE SKUPŠTINE RS-A DOK MINISTAR LUKAČ NE BUDE SMIJENJEN

BANJA LUKA, 14. septembra (AA) - Narednih sjednica Narodne skupštine Republike Srpske neće biti sve dok ne bude smijenjen Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova poručili su danas predstavnici opozicionih stranaka u Narodnoj skupštini RS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Dragan Čavić, lider NDP-a na pitanje kako planiraju spriječiti održavanje sjednica rekao je da će se boriti u okviru postojećih zakonskih normi, kao i da ne žele nasilje.

Vukota Govedarica, poslanik SDS-a rekao je da će se u parlamentu vanparlamentarno boriti za ostvarivanje slobode, kao i da su spremni da bore do kraja, a kraj je pad režima..

"Promjene u RS-u su potrebne jer RS ne želi da živi u policijskoj državi jednog čovjeka i svih koji su spremni da izvršavaju njegove naloge", rekao je Govedarica i dodao da "neće pokleknuti pred režimom koji RS vodi u propast".

Istakao je da ostavku treba da posnesu Dragan Lukač i Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS-a.

"Nama je jasno da u svemu ovome imamo podršku naroda i mi ćemo sa narodom da preuzmemo vlast i da ovom narodu donesemo slobodu", istakao je Govedarica.

Branislav Borenović, poslanik PDP-a rekao je da će insistirati do kraja da se stane u kraj kriminalcima i lopovima.

"Juče se desila hajdučija u režiji Čubrilovića koji je pokazao da je najobičnina ljudska i moralna praznina, šupljina koji je dozvolio da se donose nelegalne odluke", kazao je Borenović.

Obećao da će osporiti sve odluke koje su donešene na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a jer su odlučni da vrate parlament u ustavne i zakonske okvire.

"Prozivati i zastrašivati narodne poslanike puškama i pištoljima neće proći", rekao je on i dodao da neće sukobe i revolucije, a da revolucija nije kada tražite da raspravljate o stanju u budžetu i brojnim aferama.

Dragan Čavić je naveo da juče u Parlamentu RS bilo više policije nego narodnih poslanika, kao i da je većina porpadnika policije imala pištolje sa bojevom municijom kao i duge cijevi.

"Znali smo namjere kruga opasnih ljudi i nismo im dali ni jednim potezom povod da urade ono što su htjeli", kazao je Čavić .

Za Čubrilovića je rekao da je izvršilac hunte, jer je dozvolio i pozvao ljude sa oružjem da regulišu red u parlamentu.

Na današnjoj sjednici Vlada RS danas je usvojila zaključke kojima je najoštrije osudila "pokušaj uzurpacije institucija RS od pojedinih opozicionih parlamentarnih partija s namjerom da se parališe parlamentarna aktivnost i potpuno onemogući rad Narodne skupštine RS.

Vlada RS potpuno neprimjerenim verbalne napade, provokacije i uvrede pojedinih opozicionih narodnih poslanika upućenih pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS

"Vlada RS i sve institucije sistema nastaviće da u punom kapacitietu obavljaju svoje poslove i izvršavaju Ustavom i zakonima propisane nadležnosti i obaveze radeći u interesu građana RS i društva u cjelini", stoji u saopštenju iz Vlade RS-a.

U Narodnoj skupštini RS juče su poslanici vladajuće koalicije održali sjednicu u maloj sali zgrade ove institucije nakon što su poslanici opozicije fizički blokirali rad u velikoj sali.

Poslanicima opozicije Čubrilović je izrekao mjeru udaljavanja sa sjednice zbog čega im nije dozvoljeno prisustvo sjednici u maloj sali, a oni smatraju da je u ovom slučaju prekršen Poslovnik o radu Narodne skupštine RS.

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING