INFO

  • ČAVARA: TEŠKO ĆE SE STEĆI UVJETI ZA ODRŽAVANJE LOKALNIH IZBORA
  • KRIZNI ŠTAB ZA PRAĆENJE KORONAVIRUSA - PRESJEK TRENUTNOG STANJA U UNSKO – SANSKOM KANTONU
  • HRVATSKA NA KORAK DO GRADNJE ODLAGALIŠTA NUKLEARNOG OTPADA
  • U BANJOJ LUCI U PETAK UJUTRO OPĆA ZABRANA KRETANJA ZA MLAĐE OD 65 GODINA
  • IZ BIHAĆA ZA SARAJEVO POSLANA NOVA 34 UZORKA
  • MMF ZA BIH SPREMIO 165 MILIONA EURA, PRIORITET ZDRAVSTVO I EKONOMIJA
  • PRIVREMENO ZATVARANJE POGRANIČNIH PRIJELAZA IZMEĐU HRVATSKE I BOSNE I HERCEGOVINE
  • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO, NA PODRUČJU KRAJINE SUNČANO
  • ZBOG KORONAVIRUSA U AUSTRIJI 200 HILJADA LJUDI OSTALO BEZ POSLA
  • POČELA GRADNJA GRANIČNOG PRIJELAZA SA SRBIJOM KOD BRATUNCA

OPERACIJA AMERIČKIH SPECIJALACA U IDLIBU TRAJALA ČETIRI SATA

- Ukupno osam helikoptera i dvije bespilotne letjelice američkih snaga su učestvovale u napadu u kojem je navodno ubijen lider ISIS-a Al-Baghdadi...

OPERACIJA AMERIČKIH SPECIJALACA U IDLIBU TRAJALA ČETIRI SATA

IDLIB, 27. oktobra  - Specijalna operacija tokom koje su američke snage sinoć navodno ubile lidera terorističke organizacije ISIS Abi Bakra al-Baghdadija trajala je četiri sata.

Reporter AA iz Idliba javlja da su američke snage oko ponoći helikopterima sletjele na sjeveru Idliba i to svega nekoliko kilometara od kampa Tourlaha u kojem su smještene izbjeglice.

Ukupno osam helikoptera i dvije bespilotne letjelice američkih snaga su pod jednoiposatnom paljbom držale metu u blizini sela Barisha. Sa tla je na helikoptere ispaljeno nekoliko raketnih projektila i letjelice su se udaljile s te lokacije.

Američke letjelice su se vratile na tu lokaciju nakon pola sata i nastavile sa napadima. Iz helikoptera su na tlo spušteni borci za koje se tvrdi da su američki specijalci. Oružani sukob na terenu trajao je još dva i pol sata. Američke letjelice potom su se udaljile s mjesta događaja.

Medicinsko osoblje koje je izlazilo na taj lokalitet je novinaru AA kazalo da su vidjeli jednu kuću koja je u potpunosti uništena i nekoliko izgorjelih šatora. Medicinsko osoblje tvrdi da je na mjestu napada pronađeno sedmoro tijela i to tijela trojice muškarca, tri žene i jednog djeteta. Ukazana je pomoć petorici ranjenika.

Inače, zračni prostor u Siriji pod kontrolom je Rusije.

Američki mediji ranije su objavili vijest kako je u akciji specijalnih američkih snaga u Idlibu sinoć ubijen lider terorističke organizacije ISIS Al-Baghdadi. 

Kako je objavila Anadolu Agency, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump potvrdio je da je lider terorističke operacije ISIS Abu Bakr al-Baghdadi ubijen tokom sinoćnje operacije američkih snaga u Siriji.

Trump je u televizijskom obraćanju naciji kazao da je najveći teroristički lider na svijetu “priveden pravdi“ tokom sinoćnje “opasne i odvažne“ specijalne misije na sjeverozapadu Sirije.

Ističući da je imao priliku promatrati veći dio operacije, Trump je kazao da niti jedan američki vojnik nije stradao u akciji.

“Uz Baghdadija je ubijen veliki broj njegovih boraca i pratilaca. Umro je nakon što je utrčao u tunel u kojem ga je čekala smrt i cijelim putem je cvilio, plakao i vrištao“, kazao je Trump.

 

 

VEZANE VIJESTI

KOMENTARI

TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE


MARKETING