OPĆINSKO VIJEĆE VELIKE KLADUŠE DALO ZELENO SVJETLO JAVNOJ KUHINJI U OKVIRU CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

- Vijećnici su prihvatili Zaključak kojim se daje saglasnost Vladi USK za donošenje odluke o dodjeli koncesije privrednom društvu „AS – Agrifeniks“ Velika Kladuša za eksploataciju dolomita na lokalitetu „Marjanovac“

  • AUTOR: rvk
  • 19.05.2017 - 11:48
  • 702

VELIKA KLADUŠA, 18. maja - Zasjedalo je OV Velika Kladuša.  Na dnevni red je uvrštena, a potom i usvojena  Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju JU Centra za socijalni rad Velika Kladuša kojom je predviđeno je da ova ustanova obavlja i poslove javne kuhinje. Projektom Javne kuhinje predviđeno je da će svaki dan biti podjeljeno 300 obroka za socijalno najugroženije, a partneri, odnosno finansijeri projekta su Općina Velika Kladuša, privrednici, dijaspora i donatori pojedinci. Finansijska sredstva neophodna za rad Javne kuhinje na godišnjem nivou iznose 300 hiljada KM.

Vijećnici su prihvatili Zaključak kojim se daje saglasnost Vladi USK za donošenje odluke o dodjeli koncesije privrednom društvu „AS – Agrifeniks“ Velika Kladuša za eksploataciju dolomita na lokalitetu „Marjanovac“. Podršku vijećnika dobili su i  Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu sa Izvještajem o radu Upravnog odbora, te Program rada i financijskog Plana poslovanja za 2017. godinu Centra za socijalni rad.  Velikokladuški vijećnici nisu usvojili Izvještaj o radu i poslovanju JP Radio - televizija Velika Kladuša za 2016. godinu sa Izvještajem o radu Privremenog Nadzornog odbora za period 06.12.2016-31.12.2016. godine, dok je Plan rada i poslovanja ovog preduzeća za 2017. godinu dobio jednoglasnu podršku. Uz ovaj Plan vijećnici su usvojili Zaključak kojim se traži od direktora preduzeća da Vijeću dostavi Informaciju o uslugama koje su pružene i koje se pružaju sa analizom dužnika prema Radiju. Vijeće je usvojilo Izvještaj o radu mjesnih zajednica za prošlu godinu, dok Izvještaji o radu Općinske izborne komisije Općine Velika Kladuša i o rješavanju upravnih predmeta u Općinskom organu uprave za 2016. godinu nisu usvojeni. Vijećnici su na sjednici usvojili više zaključaka kojim se  zadužuje načelnik da poduzme aktivnosti na utvrđivanju liste stanova i poslovnih prostora u vlasništvu Općine, snimanju stanja u kojem se oni nalaze, te vršenju procjene njihove tržišne vrijednost u skladu sa važećim propisima.

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING