OKRUGLI STOL U BIHAĆU O NAJVEĆEM DO DANAS IZAZOVU - IZBJEGLICAMA I MIGRANTIMA

- Novoformirani Komunikacijski tim Grada Bihaća organizirao je danas okrugli stol pod nazivom: “Stabilniji Bihać, kroz zajedničku saradnju”. Učešće su pored predstavnika gradske vlasti, uzeli i predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacija, akademske zajednice i građana, te medija

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.03.2019 - 15:51
  • 324

BIHAĆ, 14. marta - Grad Bihać se u proteklih godinu dana migrantske krize, zajedno sa svim institucijama u gradu i Unsko-sanskom kantonu, nevladinim organizacijama, građanima i medijima, susreo sa najvećim izazovima za grad, još nakon ratnih zbivanja, istaknuto je na okruglom stolu.

S ciljem da, u daljem radu, lokalna zajednica odgovori sistemski na ovaj, ali i na sve druge potencijalne izazove, te da se unaprijedi međusobna saradnja između aktera u gradu - predstavnika medija, nevladinih organizacija, akademske zajednice i građana, na ovom skupu razmijenjena su dosadašnja  iskustva.

Upravo iz tih razloga formiran je i Komunikacijski tim grada Bihaća, kako bi svi, koji imaju potrebu, na vrijeme dobili tačne i istinite informacije, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić. Slično mišljenje dijele i učesnici skupa, među kojima i predstavnici međunarodnih organizacija, koji kako je rečeno, pružaju pomoć vlastima naše zemlje kako bi što kvalitetnije reagirali na povećani broj migranata i izbjeglica u zemlji i kako bi im se pružio što kvalitetniji smještaj dostojan čovjeka.

Dosta vremena utrošilo se na raspravu o mišljenju građana u migrantskoj krizi, koja su podijeljena. S jedne strane, građani pomažu i suosjećaju s „ljudima u pokretu“, ali je s druge strane evidentan veliki broj negativnih komentara, posebno na društvenim mrežama, zbog sve većeg broja krivičnih djela, koja su počinili migranti. Upravo zbog toga, važno je uspostaviti kvalitetnu i pravovremenu komunikaciju, kako se ne bi nasjedalo na dezinformacije, koje se nerijetko plasiraju u javnost, rečeno je. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING