OKRUGLI STO O AKTUELNOJ PROBLEMATICI SPORTA U USK

- Sportski savez smatra da je krajnje vrijeme da se krene ozbiljno govoriti o problemima, kako bi se desile određene promjene

  • AUTOR: rtvusk
  • 14.11.2017 - 15:52
  • 213

BIHAĆ, 14. novembra - Aktuelna problematika sporta USK bila je tema današnjeg okruglog stola u organizaciji Kantonalnog sportskog saveza. Iako jedan sastanak ili okrugli sto neće riješiti problematiku sporta, ali u Sportskom savezu smatraju da je najbitnija stvar da je pokrenuta priča o tome, i da će u narednom periodu biti više ovakvih sastanaka.

Sport na području USK je u stagnaciji. Sportski savez smatra da je krajnje vrijeme da se krene ozbiljno govoriti o problemima, kako bi se desile određene promjene.

Iako je tema finansijske situacije stavljena ostavljena kao posljednja,  resorni ministar Muhamed Ramić je ipak istakao da ovo ministarstvo godišnje izdvaja oko 736 hiljada maraka za sport, i da iako je veliki broj članica saveza, one ne uzvraćaju onoliko koliko bi trebale, ne postižu se visoki rezultati.

Razgovarano je i o školskom i omladinskom, vrhunskom sportu, sportu za osobe sa invaliditetom, rekreaciji, takmičenjima, stanjem infrastrukture, stručnih kadrova i zdravstvenoj zaštiti sportaša.

 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING