OK BIH PROVODI PROJEKAT ”OLIMPIJSKO NASLIJEĐE”

- Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić naglasio je da se radi o projektu koji promoviše realne vrijednosti – izvrsnosti, poštovanje i prijateljstvo

  • AUTOR: Anadolu Agency
  • 30.01.2019 - 15:03
  • 271

SARAJEVO, 30. januara - Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine (OK BiH) realizuje umjetničko–edukativni projekat pod nazivom “Olimpijsko naslijeđe”, ususret Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF) koji će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9. do 16. februara.

Projekat je koncipiran kao jednodnevna umjetnička radionica kojoj su prethodila predavanja na temu bogatog olimpijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine.

U proteklom mjesecu, u cilju promocije projekta, djeca iz sarajevskih škola su posjetili Olimpijski muzej, instituciju koja je zadužena za čuvanje i promovisanje sportskog i kulturnog naslijeđa naše zemlje. Pored predavanja, za vrijeme posjete muzeju, učenici su imali priliku da se upoznaju sa predstojećim igrama EYOF Sarajevo/Istočno Sarajevo 2019, te da se druže sa maskotom Groodvy koja je izazvala veliko oduševljenje kod mladih.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić naglasio je da se radi o projektu koji promoviše realne vrijednosti – izvrsnosti, poštovanje i prijateljstvo.

“Vrijednost projekta ove vrste je da njeguje olimpijske vrijednosti, kao i prošlost, sadašnjost i budućnost bosanskohercegovačkog sporta u skladu sa univerzalnim vrijednostima Olimpizma koje su definisane Olimpijskom poveljom MOK-a”, rekao je Kisić, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Kisić je istakao da je uloga i značaj projekta olimpijskog naslijeđa u tome što je to prvenstveno spoj sportskog, kulturnog i olimpijskog naslijeđa u kome učestvuju naši najmlađi građani i studenti.

”Projekat ima za cilj promociju olimpijskih vrijednosti, ali ne treba zanemariti i takmičarski karakter. U okviru ovog projekta mladi iz naše zemlje će imati priliku da pokažu svoje likovno umijeće na temu olimpizma i olimpijskog duha na umjetničkoj radionici koja će se održati u Olimpijskom muzej u Zetri u četvrtak, 31. januara, od 10 do 13 sati. Planirano je učeće 60 talentovanih učenika iz cijelog svijeta koji pohađaju međunarodne škole u BiH kao i učenika iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva”, saopštili su iz OK BiH. 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING