ODRŽANA I VANREDNA SJEDNICA VLADE UNSKO-SANSKOG KANTONA

- Premijer Ružnić sazvao je danas vanrednu sjednicu Vlade USK na kojoj je razmatrano i usvojeno trenutno rješenje za teško stanje u poslovanju Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću

  • AUTOR: Press služba Vlade USK, rtvusk,
  • 10.01.2019 - 16:59
  • 414

USK, 10. januara - Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona sazvao je danas vanrednu sjednicu Vlade Kantona na kojoj je razmatran prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora Kantonalne bolnice za potpisivanje ugovora o kratkoročnoj pozajmici od Zavoda zdravstvenog osiguranja USK, u iznosu od 300 000 maraka, na period od 12 mjeseci i sa naknadom kamatne stope u visini od 0,001 %.

Vlada je, na prijedlog ministrice zdravstva Nermine Ćemalović, dala saglasnost na ovu odluku.

- Novi menadžment Kantonalne bolnice suočava se sa teškim stanjem, gubitak je oko 12 miliona maraka i ova pozajmica od 300 000 maraka će pomoći da trenutno premoste probleme, dok u Nacrtu budžeta za 2019. godinu ovo Ministarstvo će planirati za pomoć Kantonalnu bolnicu u iznosu od 2,5 miliona maraka, jer ne možemo dozvoliti da pacijenti trpe, naša osnovna misija je da se osigura kvalitetna zdravstvena usluga građanima USK, kazala je ministrica Ćemalović.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING