ODRŽANA „AUDICIJA“ U BIHAĆU

- Predstava "Audicija", koja je prije 33 godine rušila sve rekorde gledanosti, a koja je jednako popularna i nakon toliko godina, odigrana je u prepunoj dvorani „Luke“ u Bihaću. Izvedba „Audicije“ je protekla u sjajnom raspoloženju uz mnogo smijeha, a ni glumci nisu krili ooduševljenje krajiškom publikom

  • AUTOR: Emina Ramić
  • 11.02.2018 - 12:27
  • 1393

BIHAĆ, 11. februara - Trideset i tri godine nakon njenog nastanka u prepunoj dvorani „Luke“ u Bihaću, odigrana je "Audicija", kultna predstava Akademije scenskih umjetnosti. Publika se od srca smijala starim, ali i novim šalama prilagođenim aktuelnoj društveno-političkoj situaciji.

Ova kultna predstava nastala je u decembru 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a do danas je ostala zabilježena kao najuspješniji bh. teatarsko-studentski projekt svih vremena, koji niko nije nadmašio. Ni sami glumci nisu očekivali ovoliki uspjeh.

Salve smijeha izazvalo je i samo pojavljivanje glumaca na sceni, a svaki skeč ispraćen je gromoglasnim aplauzom publike koju su činile i mlađe i starije generacije.

Prema riječima organizatora, sve je prošlo u najboljem redu, a publika je još jednom dokazala da je u gradu na Uni potrebno više ovakvih predstava, koje uvijek budu dobro popraćene.

Predstavu ''Audicija'' do sada je pogledalo više od dva i po miliona gledalaca, a nakon Bihaća, glumačka ekipa turneju nastavlja u gradovima Njemačke i Hrvatske.

 


TAGOVI
VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING