ODRŽAN SASTANAK U DVORU NA UNI: NEMA PREDAJE I NEMA POVLAČENJA

- Načelnici Novog Grada, Dvor, te prvi ljudi Cazina I Bužima uz ministra za građenje USK Adnana Alagića aktuelizirali su danas ponovo pitanje radioaktivnog odlagališta na Trgovskoj gori. Sastanak održan u Dvoru, hrvatskoj općini u kojoj se planira izgraditi odlagalište, inicirala je Radna grupa za praćenje aktivnosti oko njegove izgradnje imenovana od strane Vlade USK-a. Sa sastanka je još jednom odaslana poruka protivljenja namjerama Hrvatske da radioaktivni otpad smjesti na samoj granici sa BiH. S tim u vezi poduzeće sve raspoložive mjere, uključujući I proteste kako bi primorali vlasti Hrvatske I BiH da konačno riješe ovo pitanje

  • AUTOR: rtvusk
  • 19.06.2019 - 19:05
  • 321

DVOR NA UNI, 19. juna - Trgovska Gora bila je i, čini se, ostaje problem lokalnih zajednica sa obje strane granice, uključujući na bosanskohercegovačkoj i regiju USK-a. Iako bez podrške državnih vlasti, predstavnici općina i gradova ne posustaju u traženju načina kojim bi spriječilo odlaganje radioaktivnog otpada na Čerkezovcu. U tom pravcu su i zaključci sa sastanka održanog u Dvoru.

U Dvoru tokom ovog dana sve je pratila i bilježila naša kolegica Klara Softić, a u njenom prilogu su i izjave nekih od učesnika današnjeg sastanka.


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING