ODRŽAN KOLEGIJ SKUPŠTINE USK

- Naredna, 7. po redu sjednica Skupštine USK-a, biće održana u utorak, 10. septembra. Odlučeno je to na danas u Bihaću održanoj sjednici Kolegija Skupštine Kantona

  • AUTOR: rtvusk
  • 22.08.2019 - 15:44
  • 375

BIHAĆ, 22, augusta - Iako je ova sjednica Skupštine Kantona bila planirana za kraj ovog mjeseca, zbog nepoštivanja plana godišnjih odmora od strane određenog broja zastupnika, koji ga još uvijek koriste, njeno održavanje je prolongirano.

 Među 20 tačaka dnevnog reda, koji će se naći na skupštinskim klupama, dominiraju izvještaji o radu za prošlu godinu poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Kanton. Pored ove, u septembru će, kako je najavljeno, biti održana još jedna redovna. Nakon nje i tematska sjednica Skupštine Kantona o odlasku stanovništva, biće održana krajem septembra ili početkom novembra. Do tada bi se, kako je rečeno, trebala imati konkretna rješenja, kako bi se vidjelo šta se može popraviti što se tiče pojedinih resora, prije svega zdravstva, obrazovanja i boračkih populacija. U stvari šta se može učiniti generalno po pitanju rada Vlade i Skupštine Kantona, kako bi se zaustavio i spriječio dalji odlazak stanovništva sa ovih prostora, istaknuto je. 

 

 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING