OBRTNIČKA KOMORA USK: IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA I NAJZNAČAJNIJE AKTIVNOSTI

- Obrtnička komora Unsko-sanskog kantona održala je sinoć u Hotelu „Park“ u Bihaću svoju drugu redovnu Izvještajnu skupštinu na kojoj su između ostalog usvojeni izvještaj o radu Obrtničke komore za 2018. godinu i Plan rada za 2019. s Financijskim planom poslovanja za ovu godinu. Kao i u prošloj i u ovoj godini komora će prioritetno raditi na poboljšanju uvjeta rada obrtnika kroz osiguravanje razlličitih benefita

  • AUTOR: rtvusk
  • 13.04.2019 - 16:38
  • 142

BIHAĆ, 13. aprila - Obrtnička komore USK je svojim članovima, omogućila besplatno izlaganje na sajamskim manifestacijama bez obzira gdje se organiziraju.

Osigurano je i znatno povoljnije snabdijevanje gorivom, te u saradnji sa svim kantonalnim te federalnom obrtničkom komorom spriječeno najavljeno poskupljenje struje za obrtnike. U ovoj godini više će raditi na izmjeni Zakona o obrtu. Premda su ga i do sada nastojali izmijeniti i dopuniti, u tome prema riječima Enesa Arapovića predsjednika OK USK, nisu imali podršku vladajućih struktura u društvu.   

U Obrtničkoj komori kažu kako svi dosad sačinjeni programi nisu dobili zeleno svjetlo federalnog Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta upravo iz razloga kritika aktuelnog Zakona o obrtu i insistiranja da se u Parlamentu izglasaju njegove izmjene i dopune.

Komora priprema jedan broj europskih projekata s kojim će aplicirati na sredstva EU. Žele osnovati fond čijim bi sredstvima pomagali svoje članove-obrtnike u rješavanju problema koji ih prate. Ovi projekti se odnose na zapošljavanje, održivost i razvoj obrta i privrede. Željko Babić predsjednik OK FBIH dodaje kako je komora na osnovu sporazuma s jednom komercijalnom bankom, pomogla obrtnicima da im se u prošloj godini plasira 11.000.000 maraka kreditnih sredstava za razvoj obrta. 


VEZANE VIJESTI

PODIJELI

KOMENTARI
PRATITE NAS
PRETRAŽI
TVUSK LIVEPROMO VIDEO TVUSK 2016

MARKETING
MARKETING